eighteen − sixteen =

A password will be e-mailed to you.

Astronautul american Nick Hague şi cosmonautul rus Aleksei Ovcinin, care trebuiau să ajungă pe Staţia Spaţială Internaţională (ISS), au fost recuperaţi de către echipele de salvare pe teritoriul Kazahstanului, după ce capsula Soiuz a fost nevoită să efectueze o aterizare forţată din cauza unei defecţiuni la unul dintre propulsoare, survenită la scurt timp după decolare. Capsula Soiuz a aterizat în apropiere de oraşul Jezkazgan, din centrul Kazahstanului.

Capsula Soiuz s-a reîntors la sol „printr-o coborâre balistică, realizată la un unghi mai ascuţit de aterizare decât în mod normal”, a scris NASA pe Twitter.

Roskosmos a dispus crearea unei comisii de urgenţă pentru a analiza cauzele defecţiunii şi că preşedintele rus Vladimir Putin a fost informat despre această situaţie. Rusia a decis să suspende toate lansările cu echipaj uman.

Hague şi Ovcinin decolaseră ieri dimineaţă de pe cosmodromul Baikonur din Kazahstan pentru o misiune de jumătate de an pe ISS. Cei doi oameni de ştiinţă trebuiau să se alăture echipajului aflat deja din luna iunie la bordul ISS, condus de astronautul german Alexander Gerst şi format din astronomul american Serena Aunon-Chancellor şi cosmonautul rus Serghei Prokopiev.

Apreciază calitatea articolului

1 VOTURI - MEDIE: 3,00
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Încarc...