marți, martie 19, 2024
AcasăInternaționalATACUL de la Strasbourg: Poliţia franceză a făcut public portretul suspectului

ATACUL de la Strasbourg: Poliţia franceză a făcut public portretul suspectului

Poliţia franceză a făcut public un portret al suspectului care a atacat marţi seară mai multe persoane în centrul oraşului Strasbourg, ucigând doi oameni şi rănind alţi 12, şi a făcut un apel către cei care au fost martori la incident să ofere informaţii pentru a-l localiza pe individ, relatează cotidianul Le Figaro.

Poliţia a lansat un apel către martorii incidentului să i-a legătura cu autorităţile pentru a-l putea prinde pe atacator, care se numeşte Cherif Cheka.

Apelul este însoţit de o descriere fizică a agresorului: 29 de ani, 1,80 metri, constituţie normală, păr scurt, posibil cu barbă, ten măsliniu, cu un semn pe frunte.

„Persoană periculoasă, nu interveniţi”, avertizează poliţia.

Emmanuel Macron a decis „creşterea mobilizării militare“, ca parte a operaţiunii Sentinelle, a doua zi după atacul de la Strasbourg, a declarat premierul francez Edward Philippe.

„Avem 500 de soldaţi care, în prezent, s-au alăturat dispozitivului“ Sentinelle şi „încă 1300, care în zilele următoare se vor alătura celor deja mobilizate“ pentru a asigura „securizarea“ zonei şi „garantarea siguranţei francezilor „, a adăugat primul-ministru.

Procurorii francezi suspectează că atacul de marţi seara a fost unul de natură teroristă.

Atacul a fost comis la ora locală 19.50 (ora României, 20.50). Autorul atacului a fost împuşcat de membrii unei trupe antiterorism, însă a reuşit să fugă cu un taxi. Şoferul de taxi a confirmat ulterior că atacatorul era rănit.

Individul a fost implicat în alte două schimburi de focuri cu forţele de securitate.

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
1.6 ° C
1.7 °
0.5 °
89 %
2.7kmh
60 %
mar
5 °
mie
5 °
joi
8 °
vin
10 °
sâm
12 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Se lucrează în grup, că o parte din angajați trebuie să supravegheze trecătorii.

EDITORIAL

Pe vremea când Petre Daea a transformat Ministerul Agriculturii într-o veritabilă scenă pentru interminabilele lui spectacole de stand up comedy, marea întrebare a unora...

EPIGRAMA ZILEI

Cât de tont poate să fie Nu am nicio îndoială, Că pe lâng-a lui soție Și-aparențele-l înșeală…   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...