fifteen − 3 =

A password will be e-mailed to you.

Arhitectul-şef al catedralei Notre-Dame din Paris, Philippe Villeneuve, a declarat miercuri că temperaturile ridicate înregistrate în aceste zile în capitala Franţei ar putea slăbi structura monumentului, grav afectat de un incendiu în luna aprilie, potrivit Reuters şi CNN.

aceştia nu au detectat modificări până în prezent.

„Îmi e teamă că îmbinările zidăriei, pe măsură ce se usucă, îşi vor pierde rezistenţa şi calităţile structurale, iar bolta va ceda brusc”, a spus acesta, adăugând că unele părţi ale edificiului nu au fost accesibile după incendiu.

Valul de căldură care afectează Europa Centrală şi de Vest a adus temperaturi record în Franţa. Meteorologii anunţă că joi vor fi doborâte recorduri de temperatură în această ţară, iar temperaturile de la Paris vor atinge 42 de grade Celsius.

Victima unui incendiu izbucnit în aprilie, Catedrala Notre-Dame, care era vizitată anual, în medie, de 12 milioane de persoane, a fost parţial distrusă, fleşa şi o mare parte din acoperiş prăbuşindu-se sub flacări.

Pe 11 mai, Adunarea Naţională a Franţei a adoptat un proiect de lege referitor la restaurarea Catedralei Notre-Dame în cinci ani, un termen considerat de unii experţi „ambiţios”.

Experţii au estimat că restaurarea ar urma să coste între 600 şi 700 de milioane de euro.

Apreciază calitatea articolului

1 VOTURI - MEDIE: 3,00
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Încarc...