spot_img
marți, aprilie 23, 2024
AcasăInternaționalDoi români condamnaţi în Marea Britanie, după un jaf de 300.000 de...

Doi români condamnaţi în Marea Britanie, după un jaf de 300.000 de lire

Doi hoţi români care au forat prin ziduri pentru a da lovitura la un magazin de bijuterii din centrul Londrei sub acoperirea unui maraton care se desfăşura în apropiere au fost condamnaţi la şase ani de închisoare fiecare pentru furtul în valoare de 300.000 de lire sterline, relatează marţi Press Association, citată de Agerpres.

Florin-Cristian Neagu, de 46 de ani, şi Sorin Munteanu, de 44 de ani, au fost găsiţi vinovaţi de comiterea furtului „sofisticat şi îndrăzneţ” de la magazinul George Attenborough&Son Jewellers din centrul Londrei.

Cei doi împreună cu un asociat, Nicolae Sisca, care a recunoscut şi el furtul anterior, au comis jaful în weekend-ul din 23-24 martie, anul trecut.

Juraţii de la Curtea coroanei din Southwark au avut nevoie de doar 32 de minute pentru a-i condamna pe Neagu şi Munteanu, după ce procurorul Philip Stott a spus că există „dovezi copleşitoare” privind vinovăţia lor.

Când a dat sentinţa, judecătorul Jo Boothby a spus că cei doi români au venit în Marea Britanie, cu un „profesionalism considerabil”.

Grupul a furat bijuterii în valoare de 298.987 de lire sterline şi a încercat să spargă şi seiful magazinului, în care se aflau obiecte estimate la 400.000 de lire sterline.

Neagu şi Munteanu au fugit din Marea Britanie în 48 de ore de la furt, dar au fost arestaţi în România şi extrădaţi înapoi în Regatul Unit anul trecut.

Bijuteriile care au fost furate nu au fost recuperate. Cei doi români vor fi vizaţi acum de o procedură de confiscare pentru recuperarea prejudiciului, pe 24 iulie, mai scrie PA.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
9.4 ° C
9.4 °
8.6 °
66 %
1.3kmh
96 %
mar
14 °
mie
20 °
joi
13 °
vin
16 °
sâm
19 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

  Asta înseamnă să te pregătești bine pentru programul rabla.

EDITORIAL

Ați auzit ce isprăvi a mai comis Marcelașul cel Viteaz în ultimele zile? Ar cam trebui. Nu de alta, dar românilor le place să...

EPIGRAMA ZILEI

Un termen interesant: Poate fi mașină nouă, Numele unui savant Sau ...  instrument de spart ouă! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...