spot_img
joi, aprilie 25, 2024
AcasăInternaționalS-a decretat stare de asediu în Washington: Protestatarii au ocupat Congresul SUA

S-a decretat stare de asediu în Washington: Protestatarii au ocupat Congresul SUA

Primarul capitalei americane Washington, Muriel Bowser, a decretat miercuri stare de asediu pentru 24 de ore.

După ce președintele în exerciţiu Donald Trump le-a cerut susţinătorilor săi să meargă şi să protesteze împotriva certificării de către senatori a victoriei lui Joe Biden în alegerile prezidențiale, protestatarii au intrat în incinta Capitoliului. Toți senatorii americani au fost evacuați de urgență.

În urma evenimentelor aflate în derulare, Congresul Statelor Unite ale Americii a suspendat sesiunea menită să certifice victoria lui Joe Biden, relatează AFP.

Sute de protestatari pro-Trump au forţat barierele de securitate şi au pătruns în curtea Capitoliului, scrie mediafax.ro.

Două clădiri ale Capitoliului au fost evacuate, miercuri, din cauza unor ameninţări cu bombă, în timp ce Congresul SUA validează rezultatul scrutinului prezidenţial, afirmă surse citate de postul Fox News. Poliţia a dispus evacuarea anexei „Cannon” şi a „Bibliotecii Madison” a Congresului SUA, au declarat surse din cadrul serviciilor de intervenţie.

Conform surselor citate, mai multe obiecte suspecte au fost găsite în apropierea Capitoliului, iar una seamănă cu un dispozitiv exploziv artizanal. Cel mai probabil, este vorba de obiecte plasate pentru a genera o falsă alertă de securitate.

Incidentele de securitate intervin în contextul în care Camera Reprezentanţilor şi Senatul SUA au iniţiat sesiunea de validare a voturilor exprimate de membrii Colegiului Electoral Federal, organism care a confirmat victoria lui Joseph Biden în scrutinul prezidenţial.

Preşedintele în exerciţiu al SUA, Donald Trump, a denunţat miercuri, într-un discurs rostit în faţa simpatizanţilor adunaţi în centrul Washingtonului, presupuse fraude electorale în scrutinul prezidenţial, afirmând că nu îşi va recunoaşte înfrângerea.

Deja ai votat!
Botoșani
ploaie moderată
9.9 ° C
10.4 °
8.8 °
95 %
5.8kmh
100 %
joi
10 °
vin
15 °
sâm
18 °
Dum
20 °
lun
20 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

  Visul american poate fi trăit oriunde. Chiar dacă e mai mic şi mai gârbovit.

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Nu bârfesc, nu-s cârcotaș Dar vă spun, cunosc un domn De aicea din oraș Care-i treaz numai ... în somn ! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...