Italia mărește perioada dintre doze la vaccinurile Pfizer și Moderna de la 21 la 42 de zile

0

Italia extinde intervalul de timp dintre cele două doze de vaccin în cazul serurilor Moderna și Pfizer de la 21 de zile la 42, într-o încercare de a accelera campania de vaccinare într-o perioadă grea pentru sistemul sanitar. Ministrul italian al sănătății, Roberto Speranza, mai spune că dozele refuzate și nefolosite de vaccin AstraZeneca vor fi disponibile fără nicio restricție, pentru toți cei care doresc să fie imunizați cu acest ser.

Într-un interviu publicat luni de cotidianul italian La Repubblica, citat de Agerpres, Speranza a explicat că Agenţia Italiană a Medicamentelor „oferă posibilitatea unei a doua doze la 42 de zile, ceea ce permite recuperarea a două sau trei săptămâni, lucru care poate fi util în această fază. „Este un pas înainte pentru a putea injecta cu o primă doză un număr mai mare de persoane”. Totuşi, el nu a precizat de când anume va începe să se aplice această măsură.

În ceea ce priveşte prioritatea la vaccinare, ministrul a menţionat că în prezent sunt programate persoanele de peste 80 de ani, urmează cei între 70 şi 80 de ani, iar în câteva săptămâni cei de peste 60 de ani vor putea să se prezinte la centre fără restricţii pentru a se vaccina cu serul AstraZeneca rămas nedistribuit.

Deja ai votat!