Zeci de români blocaţi în Maroc după închiderea graniţelor

Cel puțin 27 de români sunt blocați în Maroc, în urma deciziei de închidere a granițelor pentru două săptămâni, în urma apariției variantei de coronavirus Omicron.

Decizia a intrat în vigoare la ora 23.59, potrivit anunțului postat pe pagina de Facebook a ambasadei. Măsura este valabilă până la 13 decembrie 2021, la ora 23:59.

“Pentru a putea părăsi teritoriul marocan în această perioadă, invităm cetățenii români din Maroc, care aveau aranjamente de călătorie deja perfectate, să țina legătura direct cu companiile aeriene respective pentru a obține informații cu privire la zborurile speciale care vor opera pe durata suspendării zborurilor comerciale obișnuite. Situația epidemiologică va fi periodic evaluată de autoritățile marocane în vederea adoptării, respectiv actualizării măsurilor care se vor impune. Rugăm cetățenii români care se află în Maroc și au dificultăți să revină în țară în perioada imediat următoare să contacteze consulul Ambasadei României la Rabat la nr de telefon 00212664462743 sau e-mail (rabat.cons@mae.ro) sau să ne transmită coordonatele (tel, e-mail) la care pot fi contactați”, a anunțat Ambasada României în Maroc.

La anunțul de pe Facebook al ambasadei, mai mulți români au cerut ajutor să se găsească o soluție pentru ca ei să se poată întoarce în țară. Mai multe familii sau grupuri au spus că sunt acolo în vacanță și că zborurile le-au fost anulate.

Ministerul de Externe a comunicat că se ocupă de situația românilor blocați în Maroc.

Ambasada din Rabat are în atentie 22 de persoane din Marakkesh al căror zbor Ryanair a fost anulat și care au opțiunea să zboare de la Rabat. Potrivit sursei citate, sunt curse și locuri disponibile atât la Ryanair, cât și la alte companii.

Deja ai votat!