sâmbătă, aprilie 20, 2024
AcasăInternaționalPutin s-a adresat astăzi națiunii: "Operațiunea specială" din Ucraina decurge conform așteptărilor

Putin s-a adresat astăzi națiunii: „Operațiunea specială” din Ucraina decurge conform așteptărilor

Vladimir Putin a spus, joi seara, într-o declarație de presă că operațiunea militară a Rusiei în Ucraina se desfășoară conform planului, iar soldații ruși acționează ca niște „adevărați eroi”. Totodată, liderul de la Kremlin a acuzat „neonaziştii” ucraineni că folosesc populaţia ca scuturi umane în faţa ofensivei Rusiei.

Participând la o reuniune a Consiliului de Securitate al Rusiei, Putin a apreciat că soldaţii ruşi dau dovadă de eroism în ofensiva împotriva Ucrainei şi a susţinut că forţele ucrainene împiedică civilii să utilizeze coridoarele umanitare create de armata rusă.

Totodată, Putin a acuzat forţele ucrainene că amplasează armament în zone locuite şi folosesc astfel populaţia ca scuturi umane pentru a putea acuza Rusia că atacă ţinte civile.

„Militarii noştri oferă coridoare sigure pentru civili, dar neonaziştii ucraineni şi mercenarii străini împiedică evacuările şi tratează civilii ca scuturi umane”, a afirmat Vladimir Putin, acuzând armata ucraineană că a instalat în zone rezidenţiale echipamente militare folosite în confruntări. De asemenea, liderul de la Moscova a avertizat, conform BBC, că vrea „distrugerea mentalităţii antiruse create de Occident”.

„Suntem în război cu neonaziștii”, a spus liderul rus, adăugând: „Nu voi renunța niciodată la convingerea mea că rușii și ucrainenii sunt un singur popor”.

Cu toate acestea, „operaţiunea militară specială se desfăşoară strict conform calendarului, conform planului”, a susţinut Putin, în a opta zi a invaziei asupra Ucrainei pe care a ordonat-o joia trecută, când a acuzat „abuzurile şi genocidul regimului de la Kiev” faţă de rusofonii din estul separatist al Ucrainei şi ignorarea de către Occident a cererilor Moscovei privind crearea unei noi arhitecturi de securitate în Europa.

Liderul de la Kremlin susţine că armata rusă încearcă să creeze culoare umanitare pentru evacuarea civililor, dar că „neonaziştii” folosesc civilii ca scuturi umane.

„Militarii noştri oferă coridoare sigure pentru civili, dar neonaziştii ucraineni şi mercenarii străini împiedică evacuările şi tratează civilii ca scuturi umane”, a afirmat Vladimir Putin.

El a adăugat că familiile militari ruși care au murit pe front în Ucraina vor primi de la stat „7 milioane de ruble, plus compensații lunare”. La actualul curs de schimb, suma reprezintă aproape 55.000 de euro.

„Militarii noștri lupta pentru Rusia, lupta pentru pace în Donbas, pentru demilitarizarea și denazificarea Ucrainei, luptă ca să nu ne amenințe nimeni cu arme nucleare la granița noastră. Suntem mândri cu militarii noștri, vom face totul să le ajutăm familiile, copiii”, a adăugat acesta.
Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
14 ° C
16.5 °
13.6 °
44 %
5.1kmh
71 %
sâm
14 °
Dum
14 °
lun
6 °
mar
13 °
mie
19 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

În vremurile astea de război e mai bine să fii prevăzător și să umbli cu casa la tine.

EDITORIAL

În urmă cu ceva timp, la o oră de maximă audiență, un important post de televiziune național ne aducea la cunoștință – în urma...

EPIGRAMA ZILEI

Contrar zicalei consacrate Eu aș descrie-o în alt mod: Are picioare scurte, poate Dar sigur e ... miriapod!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...