vineri, martie 29, 2024
AcasăInternaționalTaxă suplimentară pentru utilizatorii Netflix

Taxă suplimentară pentru utilizatorii Netflix

Platforma de ‘streaming’ Netflix va percepe un cost suplimentar acelor utilizatori care îşi împart contul cu alte persoane, rude sau prieteni, care locuiesc la altă adresă, a informat miercuri compania printr-un comunicat postat pe site-ul său, relatează EFE.

Deocamdată, această politică se va aplica sub formă de test în Chile şi Costa Rica – la un cost adiţional de aproximativ 3 dolari – şi în Costa Rica, unde costul va fi de 2,10 de dolari per utilizator.

Conform actualului regulament, contul unui client Netflix „nu poate fi partajat în afara familiei”. Acesta este motivul pentru care au fost studiate metode care să garanteze utilizatorilor posibilitatea de a-și partaja abonamentul într-un mod simplu, sigur, dar mai ales legal, chiar și cu persoane din afara familiei lor.

Prin această măsură, Netflix încearcă să frâneze conturile acelor persoane care nu plătesc abonament şi care locuiesc la alt domiciliu decât cel la care figurează titularul care plăteşte factura, potrivit agerpres.

În cazul în care platforma detectează că se încearcă accesarea contului dintr-un loc în afara adresei respective, utilizatorul va trebui să introducă un cod de verificare pentru a valida parola.

Astfel, membrii standard sau ‘premium’ vor putea împărtăşi în continuare informaţii, lista titlurilor salvate sau recomandări de pe contul lor, în schimbul unei subscripţii adiţionale.

Netflix are 222 milioane abonați repartizaţi în întreaga lume, însă numărul noilor utilizatori şi curba de creştere a fost moderată în ultimele luni, astfel încât compania încearcă să găsească formule noi pentru a obţine încasări. Platforma a majorat recent preţul serviciilor sale în ţări ca Statele Unite şi Canada, potrivit sursei citate.

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
8.7 ° C
10.6 °
8.3 °
63 %
0.9kmh
83 %
vin
18 °
sâm
23 °
Dum
24 °
lun
25 °
mar
16 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Gata, au rezolvat cu circulația în centru. Ori se terminase programul și n-au mai apucat să strângă, cine știe.

EDITORIAL

Anul electoral 2024... Alegerile sunt din ce în ce mai aproape, deci e de așteptat ca lupta între poftitorii de ciolan să se intensifice....

EPIGRAMA ZILEI

Mi-a șoptit o viorea C-o să-mi dai inima ta Și m-am întrebat instant: O fi vorba de... transplant? -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...