vineri, februarie 3, 2023
AcasăInternaționalScandal de corupție în Ucraina. Ministerul Apărării, acuzat că a cumpărat alimente...

Scandal de corupție în Ucraina. Ministerul Apărării, acuzat că a cumpărat alimente pentru soldați la prețuri exagerate

Ministerul ucrainean al Apărării, condus de Oleksii Reznikov, este acuzat de publicația ucraineană Zn că achiziționează alimente pentru armată la prețuri de două până la trei ori mai mari decât cele din magazinele alimentare din Kiev, relatează The Kyiv Independent.

Parlamentul a convocat oficiali din minister pentru a răspunde acuzațiilor lansate de jurnaliști. Potriviz HotNews și viceministrul infrastructurii este anchetat pentru o mită de 400.000 de euro pentru achiziționarea de generatoare de energie electrică.

Ministerul ucrainean al Apărării a negat acuzațiile din presa ucraineană, susținând că relatarea are „semne de manipulare deliberată și de inducere în eroare”, dar nu a oferit detalii suplimentare, potrivit The Kyiv Independent. Ministerul Apărării a anunțat că dorește ca Serviciul de Securitate să investigheze „informațiile false care dăunează intereselor apărării noastre” cât timp este în vigoare legea marțială.

Contract pentru alimente la suprapreţ

Pubicația ucraineană Zn a scris despre un contract al Ministerului Apărării pentru 2023 privind achiziția de alimente de la sursele sale din cadrul armatei. Ziarul afirmă că acest contract are o valoare totală de 13,16 miliarde de grivne, echivalentul a 328,4 milioane de euro, a fost încheiat la 23 decembrie și prevede livrări de alimente pentru soldații ucraineni staționați în regiunile Poltava, Sumî, Kiev, Jitomîr, Chernihiv și Cerkasî

Contractul nu stipulează livrarea de alimente soldaților din linia întâi, unde „doar livrarea poate face ca orice achiziție să fie mai scumpă”, a scris Zn.

Jurnaliștii susțin că Ministerul Apărării a fost de acord să plătească 17 grivne (48 eurocenți) pentru un ou, în timp ce prețul acestuia la unul dintre magazinele din capitală este de aproximativ 7 grivne (18 eurocenți). Un kilogram de cartofi care urmează să fie comandat pentru soldații ucraineni costă 22 de grivne (55 de eurocenți), în timp ce prețul în magazinele alimentare din Kiev este de aproximativ 9 grivne (23 eurocenți), a relatat Zn.

Mită pentru generatoare electrice

Biroul Naţional Anticorupţie al Ucrainei l-a reţinut sâmbătă pe ministrul adjunct al Infrastructurii Vasil Lozinski, informează Kyiv Independent. Viceministrul ar fi acceptat 400.000 de dolari mită pentru achiziționarea de generatoare de energie electrică.

Ministerul Infrastructurii a comunicat că „oferă asistență completă anchetei” și că Lozinski a fost eliberat din funcție. La începutul lunii noiembrie, Cabinetul de Miniștri l-a numit pe Vasili Lozinski, prim-adjunct al ministrului dezvoltării comunităților și teritoriilor , ca ministru interimar după demiterea lui Alexei Cernîșov din această funcție.

Ulterior, Cabinetul de Miniștri a unit ministerele infrastructurii și dezvoltării comunităților și teritoriilor. Ministerul unit a fost condus de Alexander Kubrakov, iar Lozinski a fost numit adjunct al acestuia.

Deja ai votat!
Botoșani
câțiva nori
3.7 ° C
3.8 °
2.2 °
57 %
8.8kmh
16 %
vin
4 °
sâm
2 °
Dum
-3 °
lun
-4 °
mar
-3 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Muzeul Județean prin interior, dar încă sunt speranțe că nu o ia pe urma teatrului.

EDITORIAL

Probabil în tinerețea lui, domnul Statu a fost un exemplu de bunătate, deșteptăciune și echilibru, din moment ce astăzi multă lume se încăpățânează să-l...

GÂNDUL ZILEI

De ce plâng chitarele Știu doar felinarele Că ele aduc necazul Când ard de pomană gazul... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

 

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...