Primării rămase cu alimente de la Uniunea Europeană

22 de primării din judeţ au solicitat pachete suplimentare cu alimente de la Uniunea Europeană pentru 2.866 de beneficiari. Acestea au fost colectate de la administraţiile care au rămas cu pachete pe stoc. Această redistribuire a fost posibilă după ce Instituţia Prefectului a trimis adrese către fiecare unitate administrativ-teritorială în parte, pentru a comunica plusul sau necesarul de pachete cu ajutoare alimentare de la Uniunea Europeană. De asemenea, s-a stabilit ca pachetele care vor rămâne în urma redistribuirii să ajungă la cei care au mai primit alimente.
De aceste ajutoare a beneficiat aproximativ un sfert din populaţia totală a judeţului, adică 105.986 de persoane (22%). La aceste ajutoare au avut dreptul şomerii, persoanele cu venit minim garantat, cu handicap, pensionarii cu venituri sub 450 de lei şi cei care primesc drepturi financiare pentru suferinţa îndurată în anumite perioade istorice ale României.
Cele mai multe ajutoare din Moldova au ajuns la Vaslui, unde 30% din populaţie a intrat în posesia pachetelor cu alimente.

– Roxana RUSU
rrusu@monitorulbt.ro

Deja ai votat!