sâmbătă, aprilie 1, 2023
AcasăLocalZi Naţională cu defilare şi folclor

Zi Naţională cu defilare şi folclor

Sute de botoşăneni de toate vârstele, mulţi îmbrăcaţi în straie populare, au înfruntat frigul de ieri dimineaţă pentru a sărbători Ziua Naţională în Centrul Istoric.

Evenimentul a debutat cu salutul prefectului Dan Nechifor, după care toţi cei prezenţi în Centrul Istoric au intonat imnul de stat. Ceremonialul a continuat cu un scurt moment religios, oficiat de un sobor de preoţi, în frunte cu protopopul Lucian Leonte.

Ziua Naţională a României a reprezentat un bun prilej pentru oficiali să prezinte, în alocuţiuni, însemnătatea zilei de 1 Decembrie în istoria ţării.

Din program nu au lipsit depunerile de coroane şi jerbe de flori la Monumentul Eroilor din Primul Război Mondial. În acest cadru a avut loc şi un moment inedit, oferit de membrii PRU. Aceştia au venit nu doar cu o coroană de flori, ci şi cu steaguri tricolore de dimensiuni mari.

Ceremonialul s-a încheiat cu defilarea gărzii de onoare, din care au făcut parte cadre armate, poliţişti, poliţişti de frontieră sau pompieri, moment savurat în special de cei mici, care au oferit ropote de aplauze.

De asemenea, mai mulţi botoşăneni au dorit să plece acasă cu o amintire şi au făcut fotografii în faţa monumentului din Centrul Istoric, cu zeci de coroane depuse.

 

Rând la fasole şi cârnaţi

 

După încheierea ceremonialului religios şi militar prilejuite de Ziua Naţională, sute de botoşăneni prezenţi în Centrul Vechi s-au aşezat la rând pentru a primi fasole cu cârnaţi.

Municipalitatea a mai pregătit 50 de litri de vin, suc şi 150 de pâini. Pentru ca partea culinară a sărbătorii să se desfăşoare în bune condiţii, în zonă s-au aflat mai mulţi jandarmi.

Botoşănenii au apreciat bucatele oferite de primărie. „Şi eu gătesc fasole, dar asta este mult mai bună. Le mulţumim celor din conducerea oraşului că menţin această tradiţie de Ziua Naţională şi le mulţumim şi celor care au muncit ore în şir la prepararea mâncării”, a declarat o botoşăneancă.

Partea culinară a sărbătorii a fost asigurată cu fonduri din sponsorizări.

Manifestările au continuat cu un recital al Orchestrei „Rapsozii Botoşanilor” şi a soliştilor săi, organizat pe esplanada Palatului Administrativ.

Subiectul este tratat pe larg îne diţia tipărită a cotidianului „Monitorul de Botoşani”.

 

 

– Roxana RUSU

– Virginia CONSTANTINIU

– Alexandru MANDACHE

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
16.4 ° C
17.6 °
12.2 °
78 %
4.8kmh
100 %
sâm
16 °
Dum
14 °
lun
8 °
mar
6 °
mie
7 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Încep să fie prea populare trotinetele astea. Ori o fi serviciul de pază.

EDITORIAL

Faptul că nicio funcție de conducere din instituțiile statului român nu se ocupă decât cu pedigri politic este una din principalele cauze care duc...

EPIGRAMA ZILEI

Nu e nicicum uns de zei Ci cu multă alifie Pentru că bani frumușei Face când … nu scrie! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...