HSR acuzată că a furat o maşină

0

Decizie surprinzătoare a magistraţilor suceveni într-un dosar în care societatea Hi Speed Recovery (HSR) a fost rimisă în judecată pentru furt. Iniţial, Judecătoria Botoşani a dispus încetarea procesului penal pe motiv că „fapta nu este prevăzută de legea penală ori nu a fost săvârşită cu vinovăţia prevăzută de lege”, dar sentinţa a fost atacată cu apel de procurori, iar Curtea de Apel a desfiinţat ieri hotărârea instanţei şi a dispus rejudecarea dosarului.

HSR a fost trimisă în judecată la sfârşitul lui 2014, după ce a ridicat o maşină şi a valorificat-o fără să existe vreo dispoziţie în acest sens. Faptele s-au petrecut la sfârşitul lui 2009, când un Ford Transit aparţinând botoşăneanului Constantin Ştefan Julei, parcat pe Strada Primăverii, a fost ridicat de reprezentanţii HSR şi dus în depozitul din Zona Industrială. Proprietarul maşinii a mers imediat la sediu pentru a cere explicaţii, însă reprezentanţii firmei nu i-au prezentat dispoziţia de ridicare. În schimb, prezenţa maşinii în incinta parcului auto din Cătămărăşti Deal a fost confirmată pe 22 aprilie 2010, când o angajată HSR i-a arătat botoşăneanului o fotografie făcută Fordului în ziua ridicării. Ulterior, maşina a ajuns la Remat, iar botoşăneanul a făcut plângere penală.

Procurorii au considerat că faptele nu întrunesc elementele constitutive ale vreunei infracţiuni, aşa că au dispus netrimiterea în judecată. În 2012 a urmat o nouă plângere împotriva administratorului HSR, Iulian Juncănaru, dar şi în acest caz soluţia procurorilor a fost aceeaşi. În schimb, în decembrie 2014, după ce societatea HSR a intrat în insolvenţă, iar Fordul nu a mai fost de găsit, procurorii au dispus trimiterea în judecată a firmei pentru furt, proprietarul maşinii constituindu-se parte civilă şi solicitând daune în valoare de 10.000 de euro.

Deja ai votat!
se încarcă...