Femeie arsă de vie în casă

0

O femeie de 67 de ani din satul Rădenii Vechi, comuna Frumuşica, şi-a pierdut viaţa, ieri dimineaţă, în urma unui incendiu care i-a cuprins locuinţa. Corpolentă şi cu probleme locomotorii din cauza unei pareze care îi afectase piciorul stâng, femeia nu a mai reuşit să iasă la timp din casă.

Câţiva săteni mai curajoşi i-au sărit în ajutor, riscându-şi propriile vieţi. S-au strecurat până în camera în care se afla sexagenara, dar au trebuit să renunţe la misiunea de salvare din cauza flăcărilor care formaseră un baraj în faţa lor. „Nu mă lăsa ! Nu mă lăsa!”, au fost ultimele cuvinte ale femeii.

Două echipaje de pompieri de la Detaşamentul Botoşani au intervenit în încercarea de a stinge focul, dar pentru femeie a fost prea târziu. Între timp, focul a cuprins totul în cale şi s-a extins până la acoperişul locuinţei. Când au ajuns pompierii, casa ardea în totalitate.

Mai mult de o jumătate de oră s-au luptat pompierii cu focul, iar la final ei au găsit şi trupul neînsufleţit al femeii, printre resturile fumegânde ale locuinţei. După ce au verificat toată zona afectată de incendiu, pompierii au considerat că tragedia ar fi fost generată de neatenţie. „Cauza izbucnirii incendiului a fost, cel mai probabil, o bucată de jar căzută din sobă”, a declarat Dorina Lupu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.

Vecinii spun că femeia obişnuia să gătească la sobă, într-o bucătărie din partea din spatele casei, iar duminică seara, înainte de a adormi, femeia nu a mai verificat să vadă dacă focul este stins complet. Peste noapte, un jar a căzut din sobă, iar totul a ars mocnit până dimineaţă, când focul s-a extins în toată camera în care se afla şi femeia.

Deja ai votat!
se încarcă...