Pompierii se pregătesc de incendii majore

După aplicaţia de amploare de pe 29 iunie din Centrul Vechi, când a fost simulat un cutremur urmat de prăbuşiri de clădiri, Detaşamentul de Pompieri Botoşani va desfăşura astăzi, 12 iulie, mai multe exerciţii privind modul de acţiune în cazul unor incendii izbucnite la depozite de materiale de construcţii, mărfuri industriale şi de larg consum.

Astfel, între orele 10.00 şi 12.00, se va desfăşura un exerciţiu la un magazin din Ştefăneşti, după care pompierii vor simula o intervenţie de acelaşi tip, între orele 12.00 şi 14.00, la un magazin din Truşeşti. Seria exerciţiilor se va încheia în municipiul Botoşani, la Carrefour, unde între orele 14.00 şi 16.00 va urma o altă desfăşurare de forţe.

„Activităţile fac parte din planul de pregătire al Detaşamentului de Pompieri Botoşani şi au ca scop pregătirea, atât a forţelor implicate în gestionarea situaţiilor de urgenţă, cât şi a cetăţenilor în ceea ce priveşte modul de comportare pe timpul producerii unor situaţii de urgenţă”, a spus Dorina Lupu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.

Reprezentanţii ISU cer scuze locuitorilor pentru eventualele neplăceri cauzate şi fac un apel către populaţie să respecte regulile stabilite de către autorităţi.

 

– Sebastian GHEORGHIU

 

 

Deja ai votat!