Autorităţile vor să repare teatrul cu subvenţia la căldură

0

Decizia Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) prin care primăriile nu vor mai acorda de anul viitor subvenţii la termoficare ar putea reprezenta un nesperat ajutor pentru municipalitatea botoşăneană. „Dacă se va întâmpla ce s-a anunţat pentru la anul, ne va rămâne o sumă la dispoziţie pentru că noi, cei de la primărie, trebuie să ne gândim la toţi locuitorii oraşului, nu numai la o anumită categorie. Ar fi şi pentru noi o gură de oxigen, voi propune domnilor consilieri ca banii să se ducă spre repararea teatrului şi finalizarea lucrărilor”, a spus edilul.

Modern Calor are 11.243 de clienţi casnici. Pentru aceştia, municipalitatea plăteşte diferenţa dintre preţul total de producere a energiei termice, care la Botoşani este 363,74 de lei pe gigacalorie, şi preţul facturat populaţiei, respectiv 164 de lei pe gigacalorie. Mai mult, botoşănenii cu venituri mici primesc şi ajutoare la încălzire asigurate de la bugetul de stat.

Anul trecut, municipalitatea a plătit în contul subvenţiei pentru termoficare 10,4 milioane lei. În acest an, conducerea Modern Calor a solicitat 11,5 milioane de lei, s-au aprobat 10 milioane de lei, plăţile făcute deja fiind de 6,9 milioane lei.

De la anul, urmează să fie sprijiniţi la plata facturilor doar clienţii vulnerabili, respectiv cei definiţi prin lege ca având venituri mici.

 

– Virginia CONSTANTINIU

vconstantiniu@monitorulbt.ro

 

Deja ai votat!
se încarcă...