vineri, aprilie 19, 2024
AcasăLocal BTArtiştii sar în sprijinul sinistraţilor

Artiştii sar în sprijinul sinistraţilor

Edilii botoşăneni au stabilit data la care va avea loc concertul simfonic susţinut cu scopul de a strânge fonduri pentru familiile sinistrate după explozia din Primăverii. „Pe 1 Decembrie am pregătit împreună cu Filarmonica Botoşani un concert caritabil, aşa cum am anunţat, pentru a veni în ajutorul cetăţenilor afectaţi de deflagraţia din strada Primăverii. Concertul tradiţional de 1 Decembrie era gratuit, dar intenţionăm să punem în vânzare invitaţii cu o sumă minimă de 50 de lei, iar toţi banii care se vor încasa vor fi transferaţi în conturile asociaţiei de proprietari pentru consolidarea imobilului afectat”, a declarat viceprimarul Cosmin Andrei.

Potrivit edilului, invitat special în cadrul concertului susţinut de Filarmonica Botoşani va fi mezzosoprana Maria Jinga, de la Opera Română Bucureşti.

 

Lucrări demarate la reţelele de utilităţi

 

La peste o lună de la producerea deflagraţiei, familiile sinistrate încă nu au revenit în casele lor pentru că, dincolo de lucrările de reabilitare a imobilului, sunt necesare reparaţii la instalaţiile de apă, gaz şi energie electrică. „Se lucrează la instalaţia de apă şi la finele acestei săptămâni va veni şi firma de gaz pentru a efectua unele lucrări. În bloc sunt două instalaţii de gaz, cea veche şi cea nouă la care sunt racordate apartamentele cu centrale. I-am convins pe cei trei locatari care aveau instalaţia veche să treacă la cea nouă, pentru ca în bloc să fie o singură instalaţie de gaz”, a explicat Constantin Costic, preşedintele Asociaţiei de proprietari 26.

 

Proiectul de reabilitare va fi finalizat săptămâna viitoare

 

Andrei Szalontay, expertul ieşean care a efectuat o evaluare suplimentară a blocului afectat de explozie şi care a anunţat că starea blocului nu impune încadrarea în clasa I de risc seismic, ci în clasa a III-a, va veni şi mâine la Botoşani şi în acelaşi timp a dat asigurări că la începutul săptămânii viitoare va finaliza şi proiectul tehnic. Tot atunci va fi cunoscut şi costul lucrărilor care trebuie făcute în bloc.

„Avem emoţii în legătură cu costul lucrărilor, mai ales că nu a mai crescut suma depusă în contul deschis de noi pentru sprijinirea sinistraţilor”, a mai spus Constantin Costic.

Preşedintele asociaţiei a depus ieri la primărie cererea pentru eliberarea certificatului de urbanism. Primarul Cătălin Flutur a dat asigurări că toată documentaţia care depinde de primărie va fi eliberată în cel mai scurt timp posibil.

În contul deschis de Asociaţia de proprietari 26 s-au adunat 40.000 de lei. Persoanele care doresc să-i ajute pe botoşănenii afectaţi de explozia produsă pe 15 septembrie au la dispoziţie contul RO08RNCB0576041200320002.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
5.5 ° C
5.6 °
3.8 °
86 %
2.7kmh
100 %
vin
11 °
sâm
15 °
Dum
9 °
lun
12 °
mar
11 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Senatorul Trufin arată pe unde se poate ieși cel mai rapid din județ. Nu acum, în viitor, evident.

EDITORIAL

Ca la fiecare patru ani, înainte de începerea cursei electorale, stâlpii electrici ai județelor, în special cei din orașe, s-au umplut cu postere cu...

EPIGRAMA ZILEI

Găina bătrână Face ciorba bună, Puica tinerea Face ce vrea ea!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...