Artiştii sar în sprijinul sinistraţilor

0

Edilii botoşăneni au stabilit data la care va avea loc concertul simfonic susţinut cu scopul de a strânge fonduri pentru familiile sinistrate după explozia din Primăverii. „Pe 1 Decembrie am pregătit împreună cu Filarmonica Botoşani un concert caritabil, aşa cum am anunţat, pentru a veni în ajutorul cetăţenilor afectaţi de deflagraţia din strada Primăverii. Concertul tradiţional de 1 Decembrie era gratuit, dar intenţionăm să punem în vânzare invitaţii cu o sumă minimă de 50 de lei, iar toţi banii care se vor încasa vor fi transferaţi în conturile asociaţiei de proprietari pentru consolidarea imobilului afectat”, a declarat viceprimarul Cosmin Andrei.

Potrivit edilului, invitat special în cadrul concertului susţinut de Filarmonica Botoşani va fi mezzosoprana Maria Jinga, de la Opera Română Bucureşti.

 

Lucrări demarate la reţelele de utilităţi

 

La peste o lună de la producerea deflagraţiei, familiile sinistrate încă nu au revenit în casele lor pentru că, dincolo de lucrările de reabilitare a imobilului, sunt necesare reparaţii la instalaţiile de apă, gaz şi energie electrică. „Se lucrează la instalaţia de apă şi la finele acestei săptămâni va veni şi firma de gaz pentru a efectua unele lucrări. În bloc sunt două instalaţii de gaz, cea veche şi cea nouă la care sunt racordate apartamentele cu centrale. I-am convins pe cei trei locatari care aveau instalaţia veche să treacă la cea nouă, pentru ca în bloc să fie o singură instalaţie de gaz”, a explicat Constantin Costic, preşedintele Asociaţiei de proprietari 26.

 

Proiectul de reabilitare va fi finalizat săptămâna viitoare

 

Andrei Szalontay, expertul ieşean care a efectuat o evaluare suplimentară a blocului afectat de explozie şi care a anunţat că starea blocului nu impune încadrarea în clasa I de risc seismic, ci în clasa a III-a, va veni şi mâine la Botoşani şi în acelaşi timp a dat asigurări că la începutul săptămânii viitoare va finaliza şi proiectul tehnic. Tot atunci va fi cunoscut şi costul lucrărilor care trebuie făcute în bloc.

„Avem emoţii în legătură cu costul lucrărilor, mai ales că nu a mai crescut suma depusă în contul deschis de noi pentru sprijinirea sinistraţilor”, a mai spus Constantin Costic.

Preşedintele asociaţiei a depus ieri la primărie cererea pentru eliberarea certificatului de urbanism. Primarul Cătălin Flutur a dat asigurări că toată documentaţia care depinde de primărie va fi eliberată în cel mai scurt timp posibil.

În contul deschis de Asociaţia de proprietari 26 s-au adunat 40.000 de lei. Persoanele care doresc să-i ajute pe botoşănenii afectaţi de explozia produsă pe 15 septembrie au la dispoziţie contul RO08RNCB0576041200320002.

Deja ai votat!
se încarcă...