Urban Serv cere majorarea tarifelor

0

Conducerea societăţii Urban Serv solicită Primăriei Botoşani majorarea tarifelor pentru activităţile de salubrizare şi deszăpezire. Unitatea motivează că lucrează cu tarifele actuale din 2013, în condiţiile în care, în ultimii ani, salariul minim pe economie a crescut, dar şi preţurile la combustibil.

„Calculele arătau că trebuia să creştem tarifele undeva peste 50%. Ca un favor făcut municipalităţii, ne-au solicitat să creştem aceste tarife pentru operaţiunile de salubrizare cu doar 35%. Am spus «aveţi dreptate, dar să vedem ce trebuie să plătim noi în plus şi ce trebuie să încasăm ca să plătim în plus»”, a declarat Cătălin Flutur, primarul municipiului.

Edilul a adăugat că nu se ajungea la o asemenea propunere de majorare dacă în fiecare an ar fi fost aprobate majorări cu câteva procente ale acestor tarife.

„Făceam o creştere acum de doar 3%, dar suntem în situaţia în care am constatat că foarte multe lucruri din primărie au fost lăsate aşa, nu creştem, nu dăm, nu facem, nu numai în domeniul acesta”, a mai spus Flutur.

Proiectul de hotărâre vizând creşterea tarifelor va fi lansat în dezbatere publică, după care va fi supus aprobării consilierilor municipali.

Consiliul Municipal este acţionarul majoritar al Urban Serv. Unitatea se confruntă cu probleme financiare, având o pierdere de aproximativ 500.000 de lei.

 

– Virginia CONSTANTINIU

 

Deja ai votat!