Învăţământul profesional câştigă teren în judeţ

87 de agenţi economici botoşăneni doresc să se implice în şcolarizarea elevilor din învăţământul profesional. În urma acțiunilor de popularizare derulate de Inspectoratul Şcolar Judeţean, în vederea stabilirii cifrei de școlarizare în învățământul profesional pentru anul școlar 2018-2019, cei 87 de operatori economici au transmis solicitări de școlarizare pentru 1137 de locuri la 19 calificări profesionale.

Ciprian Manolache, inspector şcolar şi purtător de cuvânt în cadrul IȘJ, a precizat că locurile solicitate au fost repartizate la 20 de unităţi de învăţământ, respectiv 34 de clase (952 de locuri) de învățământ profesional de masă, la 17 unități școlare; patru clase (112 locuri) la o unitate de învăţământ particular şi trei clase (36 de locuri) la două unităţi de învăţământ special.

„Gradul de satisfacere a solicitărilor operatorilor economici este de 96,74 %. La învățământul dual, doi operatori economici au solicitat 11 locuri pentru două calificări profesionale și nu au fost îndeplinite condițiile legale pentru constituirea unei clase”, a mai spus Ciprian Manolache.

Cele mai solicitate calificări profesionale sunt: ospătar (chelner), vânzător în unități de alimentație, confecționer produse textile și mecanic auto.

Deja ai votat!