Contrabandist vânat cu focuri de armă

0

Focuri de armă pe frontiera cu Ucraina, pentru capturarea unui contrabandist. Scenele, desprinse parcă din filme, au avut loc miercuri seară, undeva în apropiere de satul Racovăţ, comuna Pomârla, când poliţiştii de frontieră au scos pistoalele şi au tras nouă focuri de armă. În urma operaţiunii, un ucrainean în vârstă de 22 de ani a fost încătuşat şi ridicat pentru cercetări, poliţiştii de frontieră confiscând şi aproape 7.500 de pachete de ţigări, în valoare totală de peste 70.000 de lei, care urmau să ajungă pe piaţa neagră.

Totul s-a întâmplat după lăsarea întunericului, când, acţionând în baza unor informaţii, poliţiştii de frontieră dorohoieni au descins în apropiere de Racovăţ. La un moment dat, o patrulă a observat mai multe persoane care au trecut fraudulos frontiera spre România, transportând colete voluminoase. Somaţi, suspecţii au rupt-o la fugă, poliţiştii trăgând cele nouă focuri de avertisment în plan vertical. Cu toate acestea, doar unul dintre suspecţi a fost prins, cetăţeanul ucrainean Arcadie B., în vârstă de 22 de ani, în zonă fiind găsite şi 15 colete prevăzute cu chingi pentru transport. Au fost informate şi autorităţile de frontieră din Ucraina, iar tânărul capturat a fost dus la audieri.

Pe timpul cercetărilor, Arcadie B. a declarat că a fost contactat de un cetăţean ucrainean care i-a propus ca, în schimbul sumei de 50 de euro, să transporte coletele cu ţigări din Ucraina în România. Întreaga cantitate de ţigări a fost confiscată, iar poliţiştii de frontieră continuă cercetările sub acuzaţia de contrabandă.

– Sebastian GHEORGHIU

+0 -0
se încarcă...