Aglomeraţia din spital obligă autorităţile la investiţii

0

Aglomeraţiile din Urgenţe îi determină pe şefii judeţului să ia măsuri pentru a mai elibera secţia cu cea mai mare adresabilitate din judeţ. Astfel, reprezentanţii Consiliului Judeţean (CJ) intenţionează să acceseze fonduri europene pentru modernizarea ambulatoriilor de la secţiile Pediatrie şi Obstetrică Ginecologie de la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU). Pe lângă aceasta, vor să construiască o nouă policlinică la Spitalul Judeţean.

Proiectele vor fi depuse pe POR, suma de bani pentru fiecare proiect depus fiind de aproximativ 2,3 milioane euro. „La Pediatrie va fi un proiect cu dotări, iar la Maternitate vor fi lucrări atât de amenajare a spaţiilor, de recompartimentare, reabilitare cât şi dotări”, a precizat Dorin Birta, vicepreşedintele CJ.

Proiectele urmează să fie depuse până în luna octombrie. Cea mai mare investiţie ar urma să fie însă la clădirea principală a SJU, pe strada Marchian. Acolo se intenţionează ridicarea unei noi clădiri, care va adăposti Ambulatoriul de Specialitate al SJU. Banii ar urma să vină atât de la CJ, cât şi de la Compania Naţională de Investiţii, suma apropiindu-se de patru milioane de euro.

„Pentru primele două obiective deja pregătim studiile de fezabilitate. Pentru ambulatoriul de la Judeţean vrem să fim siguri că facem ceva de calitate şi trainic, de aceea încă suntem în stadiul de a culege informaţii şi vizităm alte ambulatorii din ţară”, a precizat Corneliu Mihai, managerul general al SJU „Mavromati”.

 

– Tudor CHIRIAC

 

 

 

 

 

 

 

+0 -0
se încarcă...