Vacanţele angajaţilor din spital costă trei milioane de lei

0

Efort financiar considerabil din partea celui mai mare angajator din judeţ. Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) trebuie să facă rost de peste trei milioane de lei pentru a plăti vacanţa propriilor angajaţi. Asta pentru că, începând din acest an, angajaţii de la stat vor beneficia de tichete de vacanţă în valoare de 1.450 de lei, pe care le vor putea folosi în turismul intern. Cum banii trebuie prinşi în bugetul fiecărei unităţi de la stat, acelaşi lucru trebuie să îl facă şi cei de la Spitalul Judeţean, unde şi aşa salariile angajaţilor sunt suplimentate din fondul naţional de asigurări sociale de sănătate, după măririle salariale de anul trecut. Astfel, reprezentanţii unităţilor trebuie să găsească resurse pentru a plăti aceste tichete.

„Deşi avem un buget lunar foarte mare, cei mai mulţi bani se duc pe salarii. Nu putem lua din banii alocaţi pentru medicamente sau utilităţi, însă vom găsi o soluţie pentru a aloca această sumă pentru angajaţi”, a precizat un reprezentant al SJU Botoşani.

Unitatea sanitară care este pe locul trei pe ţară ca număr de paturi, are peste 2.200 de angajaţi şi este, astfel, cel mai mare angajator din judeţ, cu un buget lunar de peste 18 milioane de lei.

 

– Tudor CHIRIAC

+0 -0
se încarcă...