16 − 15 =

O nouă parola a fost trimisă către email-ul tău.

Funcţionarea defectuoasă a sistemului de iluminat public în municipiul Botoşani se regăseşte frecvent în sesizările transmise primăriei. În categoria cetăţenilor nemulţumiţi se află şi botoşănenii ce au case pe străzile Porumbelului, Simion Bărnuţiu, Liliacului. „S-a întrerupt iluminatul public de o săptămână, şi asta după ce am sesizat la primărie că becurile stradale sunt aprinse în timpul zilei. Noi am crezut că vom opri risipa, însă am rămas fără iluminat stradal pe timpul nopţii”, a declarat un botoşănean.

Cosmin Andrei, viceprimar al municipiului, a declarat că defecţiunea din zona respectivă a fost rezolvată noaptea trecută. „A fost problemă de alimentare cu tensiune, care a fost rezolvată de echipele de la Delgaz Grid. A fost o zonă mai mare, care includea şi străzile Puşkin şi Petru Rareş. În momentul în care sunt aprinse tronsoane de iluminat public în timpul zilei, cel mai probabil rămân contactorii blocaţi, cei care declanşează iluminatul public şi sunt sesizaţi cei de la Delgaz Grid. Dacă în zona respectivă a intervenit după aceea o lipsă tensiune şi nu a fost iluminat, este doar o coincidenţ. Nu există răzbunări din partea companiei sau a autorităţii publice locale pentru faptul că primim sesizări, dimpotrivă, ne ajută în activitatea curentă. Sesizările cetăţenilor ne ajută, chiar dacă se referă la un singură lampă care nu funcţionează”, a precizat viceprimarul.

Potrivit acestuia, atunci când sunt probleme pe un tronson, de regulă, este sesizat furnizorul de energie electrică. „A mai fost o defecţiune în zona Împărat Traian şi a fost remediată tot aseară. Mai avem o defecţiune sesizată pe Ion Pilat, care nu a fost rezolvat. Întâmpinăm dificultăţi în relaţia cu Delgaz Grid, care nu tratează iluminatul stradal cu prioritate, aşa cum ne-am dori noi, însă nu avem alte pârghii ca să urgentăm remedierea acestor probleme, care sunt din ce în ce mai multe şi care pot duce, din păcate, la efecte nedorite, cum ar fi accidente de circulaţie, acte de vandalism, fapte antisociale. În viaţa comunităţii este important să fie un iluminat de calitate, dar suntem constrânşi de felul în care funcţionează lucrurile, fiind oarecum la mâna acestei companii care ne furnizează energie electrică”, a mai spus Cosmin Andrei.

se încarcă...

Apreciază calitatea articolului

EVALUAȚI ARTICOLUL -
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Se încarcă...