Minorul acuzat de crima de la Pacea rămâne după gratii

Adolescentul care în luna aprilie a acestui an a ucis-o cu zeci de lovituri de cuțit a compărut din nou în fața magistraților Tribunalului Botoșani. Tânărul de 17 ani a fost prezentat in fața instanței, unde a primit un nou mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile, al treilea consecutiv. „În baza art.236 raportat la art.234 şi art.223 alin.2, art.202 alin. 1 şi 3 Cod procedură penală, prelungeşte arestarea preventivă a inculpatului minor I.B., cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat prevăzută de art.188, art.189 alin.1 lit.a,h din Codul penal cu aplicarea art. 113 alin.3 Cod penal, pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 25 iulie 2018 şi până la data de 23 august 2018, inclusiv”, se arată în decizia instanței.
B.I. a înjunghiat-o, pe fondul geloziei, pe tânăra de 18 ani, cu aproximativ 30 de lovituri de cuţit. Acesta este elev în clasa X-a la Școala de Cooperație şi provine din localitatea Dobârceni. Mama sa este plecată în Italia, aceasta fiind singura care are grijă de el și de sora sa. Cei doi tineri au un apartament, cumpărat de mama lor, în Botoșani.
Victima era din Ștefănești, elevă la Colegiul Economic Octav Onicescu din municipiul Botoșani. Ea ar fi urmat să împlinească 19 ani pe 28 iunie.

Deja ai votat!