fourteen + one =

O nouă parola a fost trimisă către email-ul tău.

ANAF reaminteşte că mai sunt 8 zile pentru depunerea Declaraţiei Unice privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale. Termenul iniţial de 15 iulie a fost prelungit de Guvern aprobându-se extinderea până la 31 iulie a.c.

Din cele declarate de finanţişti, termenul a fost extins deoarece atât bonificaţia de 5% din impozitul pe venit aferent anului 2018 şi plătit integral până la 15 martie 2019, cât şi cea acordată corespunzător pentru contribuţiile sociale datorate, au suscitat interesul contribuabililor. Acest lucru a determinat, se pare, îngreunarea Spaţiului Privat Virtual prin numărul foarte mare de accesări ale serviciului online gratuit în apropierea expirării termenului.

Totodată, specialiştii ANAF atenţionează că depăşirea termenului de 31 iulie va putea fi sancţionată cu amendă de la 50 lei la 500 lei, potrivit Codului de Procedură Fiscală.

Declaraţia se completează şi se depune de către persoanele fizice care realizează, individual sau într-o formă de asociere, venituri din România şi/sau din străinătate, precum şi de către cele care datorează impozit pe venit şi contributii sociale obligatorii. Persoanele care nu realizează venituri şi aleg să plătească contribuţia de asigurare de sănătate au de asemenea obligaţia de a depune Declaraţia Unică.

Declaraţia Unică se depune online, atât prin intermediul Spaţiului Privat Virtual (SPV), pe bază de nume de utilizator şi parolă, sau cu certificat digital calificat, cât şi prin intermediul portalului e-guvernare.ro. Documentul se poate depune şi în format hârtie, direct la registratura administratiilor fiscale ale ANAF, sau prin poştă, prin scrisoare recomandată, cu confirmare de primire.

se încarcă...

Apreciază calitatea articolului

2 VOTURI - MEDIE: 5,00
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Încarc...