spot_img
marți, aprilie 23, 2024
AcasăLocal BTO fetiţă are nevoie de ajutor pentru a se bucura de copilărie

O fetiţă are nevoie de ajutor pentru a se bucura de copilărie

Elena are 8 ani. Micuţa a avut probleme încă de când a venit pe lume. La două ore de la naștere a fost trimisă de urgență la o clinica din Iași,  pentru că trebuia operată urgent, în maxim 72 de ore de la naștere.

”Nu am avut timp să reacționez. Nu mi s-au spus prea multe despre malformație. La două ore de la naștere a fost dusă la Iași. Eu am rămas la Botoșani. Prin urmare prima operație – cea de mielomeningocel, forma cea mai gravă de spina bifida – a fost la două zile după naștere. Deoarece coloana nu s-a închis în timpul sarcinii… nervii din coloană și măduva spinării erau ieșite în afară între două vertebre sub forma unui sac. Operația a constat de fapt în încercarea de a introduce în coloana nervii și țesuturile, restul se taie… în felul ăsta sunt afectați nervii de la genunchi în jos si cei de la simțuri. Apoi la o lună de la naștere, secundar operației de mielomeningocel a apărut hidrocefalia – acumulare de lichid în cutia craniană. Aceasta a fost operată la o lună jumătate de la naștere prin montarea unui drenaj cu care va trăi toată viața. Au urmat nenumărate ghipsuri urmate de două operații de tenotomie, prin care s-a încercat să se rezolve malformația piciorului varus equin (labele ambelor picioare îndoite înspre interior), o altă problemă cauzată de spina bifida. Însă fără rezultat deoarece malformația picioarelor a recidivat” a spus Simona Spiridon, mama Elenei.

Cu toate că medicii din mai multe centre universitare care au văzut-o pe Elena au spus că nu va merge niciodată, părinții nu au renunțat. Un medic i-a spus mamei că Elena „este un copil handicapat pentru care statul cheltuie prea mulți bani”. Părinţii au contactat un kinetoterapeut care a crezut în șansele Elenei și de la 6 luni până în prezent a lucrat și lucrează cu drag cu ea pentru a-i contrazice pe medici.

În urma ședințelor aproape zilnice de kinetoterapie care au dus la o evoluție bună a Elenei și a asigurărilor unui doctor inimos și profesionist, a apărut și speranța. Au găsit un medic care a spus că fetița va merge în urma unei operații. Nu va dansa ca o balerină, nu va face sport de performanță, dar se va descurca pentru ea.

Tot ceea ce o desparte pe micuță de împlinirea acestui vis este operația de îndreptare a labei piciorului care va fi făcută la Clinica Ponderas din Bucuresti. Înaintea operației este necesară o serie nouă de ghipsuri pentru a se aduce laba piciorului cât mai aproape de poziția normală. Această serie de aproximativ opt ghipsuri, schimbate săptămânal, va fi făcută la Clinica Recover din Bucureşti. După operație, Elena va urma un program de recuperare la alte clinici private pentru a-și întări musculatura și a învăța să meargă.

Cu toate că nu ştie ce va urma, Elena își dorește să se opereze pentru că vrea să se joace cu alţi copii, își dorește să poată alerga pe afară, să se dea pe tobogan, să se bucure de copilărie.

Elena are nevoie de aproximativ 10.000 de euro pentru tratament, bani pe care părinții nu îi au în acest moment!

Cei care doresc să o ajute pe micuţa greu încercată de viaţă pot dona orice sumă în contul RO68UGBI0000222010487RON, deschis la GARANTI BANK, titular fiind SIMONA SPIRIDON, mama Elenei.

Pot fi făcute donaţii şi pe site-ul salveazaoinima.ro  (https://salveazaoinima.ro/campaigns/elena-spiridon/)

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
10.6 ° C
12.6 °
10.6 °
66 %
2.2kmh
100 %
mar
10 °
mie
19 °
joi
17 °
vin
16 °
sâm
19 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

  Asta înseamnă să te pregătești bine pentru programul rabla.

EDITORIAL

Ați auzit ce isprăvi a mai comis Marcelașul cel Viteaz în ultimele zile? Ar cam trebui. Nu de alta, dar românilor le place să...

EPIGRAMA ZILEI

Un termen interesant: Poate fi mașină nouă, Numele unui savant Sau ...  instrument de spart ouă! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...