nineteen + 4 =

A password will be e-mailed to you.

Peste 7000 de botoşăneni riscă să fie amendaţi pentru nedepunerea declaraţiei unice la Fisc. Ultima zi în care aceştia mai pot să-şi declare veniturile realizate în 2017 fără a fi sancţionaţi, este marţi, 31 iulie. Ulterior, întârziaţii vor intra sub incidenţa prevederilor din Codul de procedură fiscală potrivit cărora nedepunerea la termenul prevăzut de lege de către persoanele fizice a Declaraţiei Unice se sancţionează cu amendă de la 50 la 500 lei.

Conform datelor centralizate de specialiştii Fiscului botoşănean, din cei 15.500 de contribuabili ce trebuie să depună declaraţii unice pentru anul 2017 la nivelul judeţului, doar 8.500 şi-au îndeplinit obligaţia. Documentul poate fi depus online, prin intermediul aplicaţiei care poate fi accesată la adresa https://declunica.anaf.ro/, cu numele de utilizator şi parola contului personal din Spaţiul Privat Virtual, prin certificat digital calificat sau prin intermediul portalului e-guvernare.ro. De asemenea, Declaraţia Unică se poate depune şi în format hârtie direct la registratura administraţiilor fiscale ale ANAF, sau prin poştă, prin scrisoare recomandată cu confirmare de primire.

Declaraţia unică se completează şi se depune de către persoanele fizice care realizează, individual sau într-o formă de asociere, venituri din România şi/sau din străinătate, şi de cele care datorează impozit pe venit şi contribuţii sociale obligatorii. Persoanele care nu realizează venituri şi aleg să plătească contribuţia de asigurare de sănătate au, de asemenea, obligaţia de a depune Declaraţia Unică.

Pentru depunerea online a Declaratiei Unice până la 31 iulie 2018 se acordă o bonificatie de 5% din impozitul pe venit aferent anului 2018 şi plătit integral până la 15 martie 2019. Bonificaţia se acordă corespunzător şi pentru contribuţiile sociale datorate potrivit legii.

Apreciază calitatea articolului

4 VOTURI - MEDIE: 5,00
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Încarc...