20 − 19 =

O nouă parola a fost trimisă către email-ul tău.

Începând cu 1 august botoşănenii ce doresc să intre în rândul tinerilor fermieri, sau cei care-şi propun să-şi dezvolte o mică fermă, pot depune solicitări de finanţare prin care să beneficieze de fondurile europene cu această destinaţie. Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale anunță lansarea sesiunilor de primire din acest an a documentelor ce vor putea permite finanţări prin Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020.

La nivel naţional, fondurile totale disponibile pentru submăsurile 6.1 „Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri” şi 6.3 Sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici”, sunt în valoare de 62,5 milioane de euro, iar intervalul de primire a cererilor de finanțare este cuprins între 1 august 2018, ora 9:00 şi 31 decembrie 2018, ora 16:00.

Alocarea financiară disponibilă tinerilor fermieri în sesiunea 2018 este de 11 milioane de euro, în timp ce fondurile alocate pentru investiții în dezvoltarea fermelor mici sunt în valoare de 51,5 milioane de euro.

Întocmirea cererilor de finanțare se realizează conform Ghidului solicitantului și a anexelor aferente acestuia, disponibile gratuit pe www.afir.info, la secțiunea „Investiții PNDR” iar depunerea documentației se realizează online, pe pagina oficială de internet a Agenției. Depunerea cererilor de finanțare se poate opri înainte de termenul limită, dacă valoarea publică totală a proiectelor depuse atinge plafonul de 200% din alocarea sesiunii. În primele 5 zile calendaristice ale etapelor de depunere nu se aplică această prevedere şi sesiunea rămâne deschisă chiar dacă suma alocată a fost epuizată, aşadar specialiştii AFIR le recomandă celor interesaţi să fie prompţi şi să nu piardă oportunităţile oferite.

se încarcă...

Apreciază calitatea articolului

6 VOTURI - MEDIE: 3,67
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Se încarcă...