six + 19 =

A password will be e-mailed to you.

Un botoşănean eliberat din penitenciar în baza legii privind recursul compensatoriu s-a ales cu o condamnare de cinci ani şi opt luni de închisoare cu executare, după ce a dat buzna peste o femeie şi a încercat să o violeze. Sentinţa a fost pronunţată de Judecătoria Botoşani, instanţa obligându-l pe bărbat şi la plata unor daune morale în valoare de 5.000 de lei faţă de victima agresiunii. Hotărârea instanţei nu este definitivă, Marin B. având dreptul să formuleze apel.

Bărbatul a fost reţinut de poliţişti pe 2 ianuarie 2018, după o tentativă de viol care a avut loc chiar în noaptea de Revelion. Potrivit anchetatorilor, în noaptea de 31 decembrie 2017 spre 1 ianuarie 2018, individul ar fi pătruns fără drept în locuinţa unei femei de 82 de ani din localitatea Floreşti (com. Răuseni) şi, folosind acte de violenţă fizică, a încercat să întreţină cu aceasta relaţii sexuale. Bătrâna a reuşit însă să se apere, determinându-l să renunţe la intenţii. Arestat, bărbatul a încercat să dea vina pe băutură, susţinând că era sub influenţa alcoolului şi nu a realizat ce face. În schimb, ancheta avea să scoată la iveală că Marin B. avea mai multe condamnări la activ şi fusese eliberat din penitenciar la sfârşitul lunii octombrie 2017, după ce ispăşise o pedeapsă de patru ani şi 10 luni închisoare pentru viol.

Bărbatul fusese închis pe 22 februarie 2013 şi condamnarea urma să expire pe 20 decembrie 2017, iar pe parcursul detenţiei Marin B. a fost sancţionat de trei ori disciplinar. Iniţial, psihologii s-au opus eliberării acestuia, apreciind că „se menţine riscul identificat în subdomeniile afecţiuni psihice şi controlul impulsurilor sexuale, respectiv de reiterare a comportamentelor dezadaptative în context situaţional”. Altfel spus, ei credeau că individul riscă să recidiveze. Totuşi, după intrarea în vigoare a legii privind recursul compensatoriu, care impunea scăderea unor zile din pedeapsă pentru timpul petrecut în spatele gratiilor, în condiţii improprii, bărbatul a fost eliberat cu două luni mai devreme. Iar ce anticipau psihologii s-a şi întâmplat, botoşăneanul revenind la instictele primare. Arestat preventiv de la începutul acestui an, Marin B. se află în prezent în spatele gratiilor, magistraţii prelungindu-i mandatul de arestare pe toată perioada anchetei şi a procesului.

Apreciază calitatea articolului

3 VOTURI - MEDIE: 4,67
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Încarc...