19 − 14 =

O nouă parola a fost trimisă către email-ul tău.

Au plecat în concediu să se relaxeze, dar au trăit o experienţă traumatizantă – au fost prădaţi de toţi banii şi au fost la un pas să clacheze psihic. Este păţania unei familii din Botoşani, care, după ce au trăit coşmarul vieţii lor, au decis să facă public totul pentru a-i avertiza pe toţi ceilalţi concitadini. „Mă gândesc la binele celorlalţi oameni din urbea noastra şi, poate, printr-un concurs de împrejurări, am putea ajuta pe cineva să nu păţească la fel”, sunt cuvintele lui Ioan C., botoşăneanul care a rămas cu un gust amar după toate cele întâmplate.

Hotel la „pachet” cu hoţi

Experienţa trăită pare desprinsă din alte vremuri, în care bandele de hoţi atacau turiştii străini. „Sunt în Bulgaria, mai exact în hotel Excelsior, Nisipurile de aur. A apărut o nouă metodă de jefuire a concetăţenilor noştri, cu aportul celor din staff-ul hotelului. E un hotel de 4 stele, all inclusive, dar în realitate cu greu îi poţi da 2 stele”, îşi începe destăinuirile Ioan C. La recepţia camerei, totul funţional. Ulterior, însă, în fiecare zi se strică ceva – aerul condiţionat, electricitatea, televizorul , etc. Aşa se face că prin cameră încep să se perinde multe persoane străine. În a treia sau a patra zi constaţi că nu mai ai nici un ban. A păţit-o inclusiv Ioan C., care a anunţat imediat furtul la recepţie. „Managerul râde zemflemitor…se vede că nu e străin de ce se întâmplă. Ce m-a durut pe mine a fost faptul că furtul s-a întâmplat între orele 06.00-06.15, dimineaţa, cât am fost până la recepţie să iau o cafea. Iar copiii îmi dormeau în cameră!!!”, îşi continuă povestea Ioan C.

Poliţia locală este depăşită de situaţie

Dar lucrurile sunt mai complicate decât par la prima vedere. „Una e oferta de pe net, alta e situaţia de aici. Am luat legătura şi cu ofiţerul român de poliţie din zonă…nu are ce face…e o junglă, pe care nu o străbaţi fără o pregătire temeinică anterioara venirii aici”, crede botoşăneanul, care a luat legătura inclusiv cu agenţia de turism prin care şi-a achiziţionat sejurul din Bulgaria, însă unitatea nu poate face nimic. „Poliţia locală de aici e depăşită de situaţie”, a adăugat botoşăneanul.

Supravieţuitor în Afganistan, prădat de bulgari

Şi cuvintele lui sunt de luat în seamă, mai ales că ele vin din partea unui militar care are la activ mai multe misiuni internaţionale duse la bun sfârşit în teatre de război precum Afganistan. A trăit alături de talibani, în zone de conflict, însă nu a avut parte de astfel de experienţe. „A mai fost cineva care a intrat la duş, iar după aia a constatat că nu mai are verigheta. Cam asta este realitatea de pe litoralul bulgăresc”, îşi încheie botoşăneanul istorisirea.

Şir de infracţiuni, fără soluţie

Cazul lui se înscrie însă într-o sumedenie de alte întâmplări trăite de români, care au rămas fără maşini, autoturismele fiind furate chiar din parcările păzite ale hoteluri, care au fost prădaţi şi atacaţi de bandele de hoţi care acţionează mai ceva ca în România. Organizate pe criterii bine stabilite, uneori beneficiind chiar de complicitatea unor angajaţi de la hoteluri, grupările de hoţi nu ţin cont de nimic şi prăduiesc la drumul mare.

se încarcă...

Apreciază calitatea articolului

20 VOTURI - MEDIE: 4,35
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Încarc...