Zeci de mii de pachete de ţigări confiscate la frontiera cu Moldova

1

Polițiștii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Botoşani au descoperit și confiscat, în urma unor acțiuni desfășurate în zona de competenţă, 24.500 pachete cu ţigări de contrabandă, în valoare totală de 152.180 lei. Prima captură a avut loc sâmbătă, în jurul orei 02.00, când un polițist de frontieră de la Sectorul Poliției de Frontieră Stânca a observat în apropierea malului râului Prut, pe direcția localității de frontieră Sadoveni, comuna Manoleasa, un microbuz care staționa în zonă. Până la sosirea unui echipaj operativ din cadrul sectorului, polițistul de frontieră a monitorizat zona și a observat că în microbuz sunt încărcate mai multe colete cu țigări.
În urma acţiunii a fost reținut conducătorul auto, un tânăr de 21 de ani, cetățean român, domiciliat în județul Botoșani, iar în microbuz poliţiştii de frontieră au descoperit 19 cutii cu țigări. Totodată, în urma inventarierii coletelor a rezultat cantitatea de 9.500 de pachete, în valoare totală de aproximativ 90.000 de lei. Tânărul aflat la volanul microbuzului a declarat că a preluat țigările de la malul râului Prut, unde au fost aduse de către doi cetățeni moldoveni cu o ambarcațiune. După câteva ore a urmat o altă captură, realizată de data aceasta de poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Românești. Acţionând în baza unor informaţii, aceştia au descins pe malul Prutului, iar în jurul orei 08.40 au observat pe direcţia localităţii de frontieră Românești, mai multe persoane care transportau în spate colete voluminoase, dinspre malul râului Prut către interiorul teritoriului național. Deși poliţiştii de frontieră i-au somat să se oprească, suspecţii au abandonat coletele cu țigări și au fugit, motiv pentru care cei din echipajul poliţiei de frontieră au folosit armamentul din dotare, fiind trase nouă focuri de avertisment în plan vertical. În zonă au fost descoperite abandonate zece colete cu ţigări. În urma inventarierii coletelor a rezultat cantitatea d 15.000 pachete cu ţigări, în valoare totală de aproximativ 140.000 de lei. Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar cercetările sunt continuate în cele două cauze sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă şi trecere frauduloasă a frontierei de stat sub coordonarea procurorului de caz, pentru identificarea tuturor persoanelor implicate în activitatea infracţională.

+0 -0

1 COMENTARIU

  1. Nu stiu zau , de ce se insista mai in fiecare articol gen , ca s-au tras un numar de FOCURI in plan vertical . In primul rind nu se trag focuri ci gloante , focurile se executa , in a doua ordine de idei trebuie mentionat expre ce fel de foc s-a executat , de ce nu se lasa la latitudinea pizmasilor contrabandisti totusi frica .

se încarcă...