Fată de 15 ani împinsă la suicid de scandalurile părinților

0

O fată de 15 ani a ajuns miercuri seară la spital cu SMURD-ul, după ce a înghițit mai multe pastile destinate afecţiunilor cardiace. Copila, din Dorohoi, a ajuns la spital după ce a asistat la o nouă ceartă între părinţi. Tot mai violente şi tot mai dese, certurile părinţilor o făceau pe fată să fie mai retrasă şi să aibă stări de nelinişte.

Din câte se pare, miercuri între părinţi a avut loc o ceartă, tatăl fiind într-o avansată stare de ebrietate, apoi între mamă şi fiică o altă dispută, care a făcut-o pe fată să înghită mai mute tablete din pastilele găsite în casă, prescrise pentru afecţiuni cardiace.
Fata a început să se simtă rău şi mama a decis să o transporte la Spitalul Dorohoi, unde a fost ţinută sub supraveghere câteva ore.

Pentru că starea ei se deteriora, s-a decis transferul la Botoşani. „A fost vorba despre o intoxicaţie voluntară, polimedicamentoasă în jurul amiezii. Ulterior fetiţa a avut două vărsături, dar starea ei a continuat să se degradeze, prezentând şi o serie de probleme cardiace secundare intoxicaţiei, astfel că a fost direcţionată către Pediatrie Botoşani cu ambulanţa”, a percizat un medic din cadrul UPU-SMURD.

Pe drum, însă, starea micuţei devenea tot mai instabilă, astfel că asistentul de pe ambulanţă a solicitat sprijinul echipajului de Terapie Intensivă Mobilă al SMURD, care a preluat fata şi a stabilizat-o, după care a adus-o în siguranţă la Botoşani pentru a fi investigată şi supravegheată de medicii pediatri.

Potrivit psihiatrilor, astfel de cazuri au loc de cele mai multe ori când copiii încearcă să le capteze atenţia părinţilor şi doresc prin astfel de gesturi să traga un semnal de alarmă asupra stărilor conflictuale la care iau parte tot timpul.

Cazul a fost prezentat şi rerpezentanţilor Protecţiei Copilului, care au demarat o anchetă pentru a stabili care sunt condiţiile în familia tinerei şi ce a făcut-o să recurgă la acel gest, mai ales că tatăl acesteia era agresiv verbal şi fizic şi cu cadrele medicale, în momentul în care acestea încercau să afle de la fată mai multe detalii despre starea ei de sănătate.

+0 -0
se încarcă...