14 + eight =

A password will be e-mailed to you.

Mâine, voluntari din 150 de ţări vor participa la cea mai ambiţioasă mişcare civică din istorie. În România obiectivul principal al campaniei “Let’s Do It, Romania!” este acela de a mobiliza un milion de voluntari.

La Botoșani, numărul voluntarilor care își anunță intenția de a ieși, sâmbătă, la curățenie este în cotinuă creştere, fie înscriindu-se pe cont propriu, fie reprezentând o instituție anume.

Instituțiile care și-au anunțat prezența, sâmbătă, la curățenie sunt Prefectura Botoșani, Primăria Botoșani, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Botoșani, Jamdarmeria Botoșani, Poliția Locală Botoșani, Unitatea Militară 01189 din strada Petru Rareș, dar și Garda de mediu sau Agenția pentru Protecția Mediului Botoșani, cele două din urmă fiind și punctele de unde voluntarii vor primi saci și mănuși pentru a putea colecta deșeurile din zonele care le-au fost alocate.

Reprezentanții Instituției Prefectului Botoșani vor curăța pădurea din zona Baisa, în timp ce angajații Primăriei Botoșani vor merge cu mănuși și saci în parcul Mihai Eminescu și zonele limitrofe acestuia. Reprezentanții ISU vor avea de curățat lacul cu nuferi de la Ipotești și pădurea Guranda. Jandarmii implicați în cea mai ambițioasă mișcare civică din istorie vor merge împreună cu polițiștii locali în zona Rediu, iar reprezentanții Inspectoratului de Poliție vor salubriza zona Lebăda. Militarii de la UM 01189 vor acţiona în zona poligonul militar – ANL Iași.  Echipa locală a campaniei “Let’s Do It, Romania!” a beneficiat de un sprijin puternic din partea Inspectoratului Școlar Botoșani care, de asemenea, se va implica sâmbătă în acțiunea de curățenie.

Comisarii de la Garda de mediu vor patrula tot județul pentru a urmări cum se desfășoară activitatea de colectare a deşeurilor. La sediul APM vor fi înregistrate cifrele privind numărul voluntarilor prezenți și al sacilor colectați în această zi.

Operatorii de salubrizare au anunțat că până miercuri vor ridica toți sacii colectați de voluntari.

Mai trebuie menționat că voluntarii implicați, sâmbătă, în campania “Let’s Do It, Romania!” vor colecta deșeurile strict selectiv, acesta fiind un alt obiectiv important al acțiunii din acest an.

 

 

Apreciază calitatea articolului

2 VOTURI - MEDIE: 3,00
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Încarc...