vineri, aprilie 19, 2024
AcasăLocal BTComuna Curteşti a fost ieri în sărbătoare (video)

Comuna Curteşti a fost ieri în sărbătoare (video)

Primăria şi Consiliul Local Curteşti au organizat ieri cea de a VI-a ediţie a Festivalului Mărului. La festival au participat sute de botoşăneni. Pe scena amplasată pe terenul de sport din Băiceni au evoluat artişti locali, naţionali şi din Republica Moldova.

Spectacolul organizat de autorităţile locale a fost de înaltă ţinută artistică. Membrii Ansamblului „Flori de Măr”, din Curteşti, coordonaţi de Laura Rusu şi de coregraful Ionel Petrişoru, au demonstrat că ştiu să ducă mai departe frumuseţea folclorului autentic. Sărbătoarea a prilejuit şi premierea a 12 cupluri de aur. Emoţia a fost la ea acasă, seniorii fiind felicitaţi şi premiaţi de primarul Maricel Anton. Edilul le-a spus sărbătoriţilor că reprezintă un exemplu pentru comunitate.

„Este o sărbătoare frumoasă şi ne mândrim cu gospodarii noştri, ne mândrim cu copiii din comuna noastră, sunt oameni harnici, copii talentaţi. Premiem şi 12 cupluri de aur de la care noi avem foarte multe de învăţat şi mi-aş dori să ajungem şi noi clipa în care să sărbătorim 50 de ani de la căsătorie.
Fiind An Centenar, fiind înfrăţiţi cu cei din Hîjdieni Republica Moldova, i-am invitat azi şi suntem împreună cu fraţii noştri de peste Prut şi de fiecare dată când putem să-i ajutăm, o facem drag. Avem şi un proiect depus împreună pe fonduri europene şi sperăm să obţinem finanţare în domeniul culturii. Sunt prezenţi şi patru mari cultivatori de mere care, ca şi suprafaţă, însumează în jur de 70 de hectare de livadă nou înfiinţată. Este un măr sănătos, un măr pe care-l recomand tuturor românilor. Avem şi producători de legume care oferă produse de calitate”, a declarat Maricel Anton.

Sărbătoriţii au rămas pe scenă şi îndrăgita artistă Maria Dragomiroiu le-a dăruit melodia „Mai veniţi copii pe-acasă”, de Temistocle Popa. Au urmat apoi alte cântece care au mers la sufletul spectatorilor. „Norocul nostru este viaţa. Să ne bucurăm şi de cele rele cu care ne încearcă Dumnezeu ca să ne ridicăm în lumină şi de cele bune îi mulţumim pentru toate. Să fim într-un echilibru cu noi, în armonie şi iubire”, le-a spus, Maria Dragomiroiu celor prezenţi. Artista a smuls lacrimi şi aplauze şi le-a mulţumit spectatorilor pentru dragostea lor. Totodată, îndrăgita artistă a precizat s-a născut la ţară şi este mândră de asta „pentru că a învăţat ce înseamnă viaţa, greutăţile şi că nu se poate fără muncă cinstită şi fără dragoste şi sinceritate”.

Tot ieri au fost premiaţi elevii cu rezultate bune la învăţătură şi proiecte extraşcolare, membrii Ansamblului local „Flori de Măr”, care au vârste de la 5 la 25 de ani, dar şi echipa locală de fotbal.

Pe scena festivalului au mai evoluat membrii ansamblurilor „Cimbrişor” şi „Hora Moldovei” din Hîjdieni – Republica Moldova, Ansamblul „Bujorelul” Coşula, Elena Străchinaru, Diana Mancaş, Rareş Marusac, Fetele de la Botoşani, Cornelia Ciobanu, Elisa Hechelciuc, Paula Seling, Anna Lesko.

 

bty
bdr
bdr
Deja ai votat!
Botoșani
nori împrăștiați
9.4 ° C
10.5 °
8.9 °
47 %
4.2kmh
25 %
vin
11 °
sâm
15 °
Dum
8 °
lun
10 °
mar
13 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Doina Federovici, de la începutul primăverii, când încă nu știa că anunțase cu patru ani înainte că nu va candida decât pentru un mandat.

EDITORIAL

Idioțenia cu armata obligatorie este o temă foarte dragă atât românașilor de rând, cât și politicienilor, iar în ultima vreme discuțiile pe marginea subiectului...

EPIGRAMA ZILEI

Contrar zicalei consacrate Eu aș descrie-o în alt mod: Are picioare scurte, poate Dar sigur e ... miriapod!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...