eighteen − 1 =

A password will be e-mailed to you.

Un bebeluș din județ a avut parte de o venire pe lume mai puțin obișnuită. Asta după ce mama, în vârstă de 19 ani și deja la a doua sarcină, a așteptat prea mult și i-a venit sorocul când era acasă. Tânăra a ignorat toate semnele care îi arătau că bebelușul vine pe lume, iar când a sunat la 112 era deja prea târziu pentru a mai ajunge la spital.

Un echipaj cu asistent de la Serviciul Județean de Ambulanță a ajuns la domiciliul femeii, care era deja în travaliu, iar cadrele medicale au realizat că bebelușul nu se va naște în maternitate.

Asistenta de pe ambulanță a asistat-o pe tânără la naștere chiar pe targă, după care autosanitara a pornit spre spital cu doi pacienți în loc de unul. “A fost vorba de un băiețel de 3.260 de grame, sănătos și voios. Având în vedere că nu s-a născut în maternitate sunt anumite protocoale care se aplică, pentru siguranța lui, însă fiind vorba de ambulanță, oricum a avut parte de supraveghere medicală”, a precizat un medic din cadrul Maternității Botoșani.

Deși nașterile în ambulanță sunt foarte rare, specialiștii spun că de foarte multe ori mamele, mai ales cele tinere, ignoră semnele nașterii, cum ar fi contracțiile sau chiar ruperea membranelor și ajung foarte târziu în grija medicilor.

Apreciază calitatea articolului

9 VOTURI - MEDIE: 4,22
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Încarc...