13 − 13 =

A password will be e-mailed to you.

Cătălin Flutur, primarul municipiului, a anunţat astăzi că a fost semnat contractul de finanțare pentru proiectul Grupul de Acțiune Locală (GAL) „Botoşani pentru viitor”. Valoarea proiectului este de şapte milioane de euro,  cea mai mare sumă europeană atrasă în cel de-al treilea mandat al lui Cătălin Flutur. Această sumă va face posibilă derularea unor investiţii în unele zone ale municipiului, dar şi a unor proiecte vizând resursa umană.

”Am trecut de toate etapele, am semnat contractul de finanțare. Acum avem o etapă în care trebuie să ne pregătim fișele de proiect și proiectele pe cele două componente. Componenta care o avem noi pe partea de investiții este de patru milioane de euro și componenta pe resursă umană este de trei milioane de euro”, a declarat Cătălin Flutur.

GAL „Botoşani pentru viitor” a realizat în ultimele trei luni ale anului trecut o strategie în baza căreia a fost obţinută finanţarea de şapte milioane de euro. Cu aceşti bani vor putea fi rezolvate probleme din arealul care include Centrul Vechi şi cartierul Parcul Tineretului.

Printre proiectele incluse în strategie se numără reabilitare locuinţe în Centrul Vechi, asfaltarea unor străzi în zona Împărat Traian, amenajare de noi terenuri de joacă şi reabilitarea celor existente, amplasare de mobilier urban, reabilitare spaţii verzi, reabilitarea sistemului de iluminat public, amenajarea sensurilor giratorii din Griviţa şi Împărat Traian, montarea de camere de supraveghere video, înfiinţarea unui centru comunitar pentru asigurarea unor servicii integrate. Grupul de Acţiune Locală va continua acţiunile de promovare a voluntariatului. Mai mult, se doreşte amenajarea unui magazin social, o locaţie de unde persoanele cu o situaţie materială modestă să poată lua mobilier şi aparatură donată de botoşăneni şi care să fie plătite cu ore de voluntariat în folosul comunităţii.

Apreciază calitatea articolului

5 VOTURI - MEDIE: 4,20
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Încarc...