17 − 5 =

A password will be e-mailed to you.

Arestat şi trimis în judecată pentru şantaj, un poliţist botoşănean a fost achitat de instanţa de judecată pe motiv că fapta nu a fost săvârşită cu vinovăţia prevăzută de lege. Pronunţată miercuri, sentinţa a venit după un proces care a durat aproape doi ani şi jumătate, timp în care au fost administrate mai multe probe. Hotărârea Judecătoriei Botoşani nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel. Este pentru a doua oară când poliţistul a fost găsit nevinovat de magistraţi, după ce a fost trimis în boxa acuzaţilor.

Totul a început pe 29 octombrie 2015, când Dan Cristian Haureş, pe atunci agent în cadrul Serviciului Rutier, a fost reţinut de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani pe motiv că ar fi pretins unui botoşănean, Paul Alexandru O, în vârstă de 23 de ani, suma de 10.000 de euro, ameninţându-l că în caz contrar va înfunda puşcăria, banii fiind solicitaţi după ce tânărul i-ar fi lovit maşina în trafic, pe 5 iunie 2015, accident în urma căruia poliţistul a ajuns la spital. Ancheta a început în urma unui denunţ, procurorii punând la dispoziţie 3.000 de euro, sumă ce reprezenta avansul din cei 10.000 de euro pretinşi de poliţist. Ulterior, în urma unui flagrant organizat pe strada Primăverii, Dan Cristian Haureş a fost ridicat pentru cercetări, reţinut şi arestat preventiv până pe 2 noiembrie 2015, iar în martie 2016 a fost trimis în judecată.

Confruntat cu probatoriul, Dan Cristian Haureş a respins acuzaţiile şi s-a declarat nevinovat susţinând că banii ar fi de fapt despăgubirile în urma accidentului, atât pentru avariile la maşină cât şi pentru îngrijirile medicale. Mai mult, el a invocat atunci că totul ar fi fost o înscenare pusă la cale de procurori, flagrantul fiind organizat la numai câteva zile după ce fusese achitat de instanţă într-un alt dosar penal în care fusese trimis în judecată pentru fapte de corupţie. În august 2013, pe când lucra în cadrul Poliţiei Flămânzi, el şi un alt coleg de serviciu, Gheorghe Irimescu, au fost bănuiţi că în timpul unui control în piaţa din Flămânzi ar fi pretins şi primit patru recipiente din metal de la un bărbat care vindea butoaie din inox, fără documente. Procesul de atunci s-a judecat separat, iar dacă Irimescu a fost condamnat, Dan Cristian Haureş a fost găsit nevinovat.

În schimb, accidentul care a avut acest deznodământ a avut loc în seara de 5 iunie 2015, când agentul de poliţie Dan Cristian Haureş, aflat la volanul unui Opel Tigra înmatriculat în Italia, venea dinspre Cucorăni iar la intrarea în municipiu, la limita cu satul Cătămărăşti Deal, un Renault Megane care circula în spatele său, l-a izbit violent. În urma impactului, maşina poliţistului s-a rotit pe şosea, iar agentul a fost rănit uşor. Preluat de o ambulanţă, Dan Cristian Haureş a fost transportat la spital, el acuzând un traumatism la coloana cervicală. În schimb şoferul vinovat de producerea accidentului, Paul Alexandru O., a abandonat maşina şi a rupt-o la fugă, fiind identificat în scurt timp. Audiat, el a susţinut că s-a speriat de consecinţe. În urma celor întâmplate, poliţistul a acuzat o serie de probleme medicale, iar ulterior s-a pensionat. În schimb, tânărul a fost condamnat la închisoare cu suspendare pentru părăsirea locului accidentului. Ba mai mult, firma la care era asigurată maşina condusă de Paul Alexandru O. a trebuit să-i plătească lui Dan Cristian Haureş daune morale în sumă de 10.000 de lei şi daune materiale de 5.500 de euro.

Apreciază calitatea articolului

3 VOTURI - MEDIE: 4,00
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Încarc...