Ştafeta Veteranilor a ajuns la Botoşani

0

Ştafeta Veteranilor a ajuns aseară la Botoşani, în aplauzele autorităţilor locale, dar şi a zeci de botoşăneni. Ceremonia de primire a avut loc în faţa primăriei, în prezenţa primarului Cătălin Flutur, a comandantului Garnizoanei Botoşani şi a militarilor din această garnizoană. Spectatorii au fost impresionaţi de momentul predării ştafetei mulţi dintre aceştia încercând să imortalizeze momentul cu ajutorul telefoanelor.

Primarul municipiului le-a mulţumit organizatorilor pentru faptul că pentru prima oară, în acest an, au inclus şi Botoşaniul în acest traseu. „Într-un an în care ar trebui să fim mai uniţi ca oricând, s-ar părea că suntem mai dezbinaţi ca oricând. Într-un an în care ar trebui să avem cât mai multe modele, constat că avem foarte puţine, însă dumneavoastră puteţi fi clar pe primul loc, pentru că foarte puţini au curajul să meargă într-un teatru de război şi să continue ceea ce au început răniţi atât fizic, cât şi psihic”, a declarat Cătălin Flutur.

Ştafeta Veteranilor este un eveniment anual, organizat de Asociaţia Voluntarilor Invictus. Ajunsă la a V-a ediţie, această acţiune naţională integrează eforturile a peste 150 de atleţi care doresc să alerge peste 3.300 de kilometri, în scopul promovării valorilor naţionale şi a respectului faţă de veteranii şi eroii României.

În perioada 20 – 27 octombrie, 15 veterani români vor participa la Jocurile Invictus de la Sydney. Aceasta este a doua participare a eroilor români la această competiţie unică în lume, iniţiată de prinţul Harry al Marii Britanii. Competiţia va reuni 500 de participanţi.

Jocurile Invictus, olimpiada militarilor răniţi pe front, reprezintă o lecţie de viaţă urmată de o lecţie de voinţă. „Menirea acestor jocuri este de a le mulţumi celor care, servindu-şi ţara pe front, s-au îmbolnăvit grav, sau au rămas infirmi. Şi de a-i ajuta să se ridice şi să lupte din nou”, se arată într-un comunicat de presă transmis de municipalitatea botoşăneană.

Deja ai votat!
se încarcă...