four × 1 =

A password will be e-mailed to you.

Cătălin  Flutur, primarul municipiului,  a anunţat astăzi că la finele acestei săptămâni va semna cu directorul ADR Nord Est contractul de finanţare vizând reabilitarea şi consolidarea Teatrului „Mihai Eminescu”. Edilul a explicat că semnarea contractului este rodul unor negocieri, schimbări de proiecte, încercări de peste doi ani, de când a revenit în primărie. „Cred că este o veste extraordinară pentru toţi cei care iubesc teatrul la Botoşani, pentru toţi cei care iubesc arhitectura Botoşaniului şi pentru toţi cei care vedeau această problemă la un moment dat aproape de nerezolvare. Mulţumesc colegilor din primărie care au lucrat efectiv ca acest nou proiect să existe şi vorbim că readucem acasă cinci milioane de euro pe care i-am pierdut altădată şi din diverse motive”, a declarat edilul.

Municipalitatea va primi cinci milioane de euro pentru continuarea lucrărilor la teatru. Pentru acestea există un contract în derulare cu firma Victor Construct, câştigătorul licitaţiei iniţiale.

Primăria a câştigat cinci milioane de euro şi în exerciţiul financiar european 2007 – 2013, însă au fost executate lucrări doar de patru milioane de lei. La 31 decembrie 2015 lucrările ajunseseră la un stadiu de doar 20%. Lucrările la teatru au fost blocate ani la rând din cauză că niciun oficial din primărie nu şi-a asumat costul lucrărilor suplimentare de consolidare.

Apreciază calitatea articolului

4 VOTURI - MEDIE: 4,00
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Încarc...