vineri, martie 29, 2024
AcasăLocal BTCătălin Flutur la semnarea contractului pentru reabilitarea teatrului - Este un nou...

Cătălin Flutur la semnarea contractului pentru reabilitarea teatrului – Este un nou început pentru noi (video)

Primarul Cătălin Flutur şi Vasile Asandei, directorul Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord Est, au semnat astăzi contractul de finanţare pentru reabilitarea şi consolidarea Teatrului „Mihai Eminescu”. Municipalitatea primeşte în baza contractului cinci milioane de euro pentru continuarea lucrărilor la teatru. La ceremonia de semnare au participat viceprimarii Cosmin Andrei şi Marian Murariu, consilieri municipali liberali, senatorul Costel Şoptică, Adriana Zăiceanu, administrator public, arhitectul Mihai Tulbure, expertul Andrei Szalontay şi Traian Apetrei, directorul Teatrului „Mihai Eminescu”.

„Este o lucrare mult aşteptată şi este un nou început pentru noi. Proiectul în sine are o valoare de peste 23 de milioane de lei”, a declarat Cătălin Flutur.

Vasile Asandei a amintit că municipalitatea a mai avut la dispoziţie în exerciţiul financiar trecut cinci milioane de lei tot pentru teatru, însă, din cauza unor probleme tehnice descoperite ulterior semnării contractului de finanţare şi timpului care „nu a mai fost îngăduitor cu noi”, lucrările nu au fost finalizate. „Semnăm un contract şi un proiect care a avut un parcurs mai complicat, mai deosebit, dar pentru care s-a găsit o soluţie foarte bună. Datorită oportunităţii de a se putea finanţa aşa numitele proiecte retrospective cu lucrări care au fost începute şi executate în ultimii ani, iată putem semna acest contract de finanţare. De data aceasta avem resursa financiară şi timpul pentru ca de data asta ca să finalizăm proiectul”, a precizat oficialul.

Vasile Asandei a mulţumit echipei din Primăria Botoşani pentru „efortul susţinut şi consecvent de a duce la bun sfârşit acest proiect”. „Era şi pentru noi o problemă pentru că un proiect început nu era finalizat. Era unul dintre puţinele proiecte din regiune care era în această situaţie. După cum ştiţi, regiunea noastră a încheiat exerciţiul financiar anterior cu un grad de absorbţie ridicat, de peste 90%”, a mai spus directorul ADR Nord Est.

În cazul în care valoarea lucrărilor nu va fi acoperită de finanţarea europeană, municipalitatea s-a angajat că va suporta costurile suplimentare.

După ce cei doi oficiali au semnat contractul de finanţare, liberalii prezenţi în sala de şedinţe a Consiliului Municipal au aplaudat.

bty
bty
Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
16 ° C
16.1 °
14.4 °
57 %
12.1kmh
62 %
vin
19 °
sâm
25 °
Dum
26 °
lun
27 °
mar
18 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Nici hoții nu-s dezamăgiți și rămâi și tu cu mașina întreagă.

EDITORIAL

În avalanșa de știri, săptămâna trecută una a trecut aproape neobservată. Este vorba de anunțul făcut de Doina Federovici, președinta consiliului județean, că nu...

EPIGRAMA ZILEI

Drag mi-a fost calul bălan Și pe badea în Merțan Drag mi-e badea și în car Dacă e ... milionar!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...