spot_img
marți, aprilie 23, 2024
AcasăLocal BTTimpul înseamnă bani, mai mult decât crezi!

Timpul înseamnă bani, mai mult decât crezi!

Mulți antreprenori inteligenți și-au făcut  un microbusiness pentru că și-au dorit să devină independenți, să arate că pot realiza ceva, chiar și în țara noastră, despre care mulți spun că nu mai oferă tinerilor nimic. Ei fac ceea ce le place, au câțiva salariați, au clienți, plătesc impozit, rate și chirii, etc. Cu ajutorul unui credit pentru microbusiness ei au obținut rapid o sumă destul de mare, pentru a-și acoperi nevoile financiare, rapid și eficient. Creditul se poate returna într-o perioadă de 4 ani și se poate obține fără documente care să arate destinația banilor.

Pentru a obține rezultate bune, antreprenorii trebuie să-și analizeze permanent bugetul de care dispun, să evalueze cheltuielile și veniturile obținute. Atunci când bugetul este deja depășit, este clar că trebuie schimbat ceva, pentru că nu se poate merge mai departe.

Banii sunt necesari în orice business, chiar și în procesul negocierilor. De exemplu o sumă de bani se consumă cu călătoria la client, negocierile telefonice, cheltuielile de expediție, plata muncii unor persoane implicate, pregătirea documentelor, cazarea și altele. Uneori este nevoie să mergi cu mașina sau să zbori cu avionul spre o locație unde se află clientul, spre a-i explica avantajele ofertei pentru acesta.

Scopul oricărui microbusiness este să genereze venituri. Pentru a le obține însă este nevoie de bani pentru a acoperi anumite cheltuieli. Antreprenorii trebuie să știe să negocieze, deoarece aceasta este o componentă importantă a succesului în afaceri. Negocierea se bazează în mare parte pe comunicare, dar este nevoie și de bani, de timp și energie. În plus, în procesul negocierilor sunt implicate și emoțiile.

Timpul înseamnă bani! Gestionarea timpului joacă un rol important în afaceri. Mai mult ca niciodată, este nevoie să se stabilească prioritățile și obiectivele clare, pentru obținerea succesului dorit. Sunt antreprenori care pentru a se ghida pe ei și firma pe care o au într-o bună gestionare a timpului, își optimizează aptitudinile ca lideri. Ei învață cum să-și stabilească prioritățile, cum să-și planifice activitățile prin metode și instrumente moderne spre a-și atinge toate obiectivele. Ei află cum să-și gestioneze bine timpul, cum să-l utilizeze în mod semnificativ și cât mai eficient.

Chiar și atunci când afacerile sunt realizate prin Internet, viteza este o necesitate. Clienții potențiali care solicită servicii pe Internet își doresc un răspuns rapid la întrebările lor. Primul venit este de regulă și primul servit.

Când vine vorba de negocieri, se consumă timp cu pregătirea, cu călătoria, discutarea multor aspecte importante în detaliu, căderea de comun acord. Este mai avantajos să negociezi prin telefon, de la birou, decât să te deplasezi undeva, să faci delegații pentru negocieri cu clienții.

Pentru negocieri se consumă energie pentru studierea materialelor, pregătirea negocierilor, pentru găsirea unor puncte comune, de apropiere. Energie se consumă și cu delegația, cu călătoria cu mașina sau în avion, etc.

Cel care negociază nu trebuie să se lase copleșit de emoții deoarece astfel nu mai poate evalua corect avantajele, nu mai poate gândi logic sau obține un rezultat bun pentru el. Sunt cazuri în care emoțiile au îngreunat foarte mult situația, încât s-a pierdut și timp și bani. Când te lași pradă emoțiilor este posibil să comiți oricând o greșeală și să ajungi în situația de a nu mai putea face față problemelor. În plus, apare și riscul de a strica relațiile cu respectivul client pe fondul acumulării de stres, nervi, toate determinându-te să ai un comportament nepotrivit pentru negociere.

Ce înseamnă compromisul în negociere? Întotdeauna, în orice tip de negociere, se fac și compromisuri. Este vorba despre un act de satisfacere a intereselor celor care negociază. Ambele părți sunt dispuse să facă anumite concesii, care reprezintă de fapt realizarea unor pași înainte, realizați de cele două părți implicate. Compromisul se face în mod conștient, pe baza unor planuri și concluzii din care reiese că în cele din urmă se va câștiga mai mult.

Compromisul vine de obicei după mai multe runde de negocieri. Sunt antreprenori care își calculează deja compromisul de la început, pentru a nu fi în situația de a lua decizii pripite. Antreprenorul lasă astfel pe partenerul său la negociere să aibă impresia că e un câștigător real. La compromis, ambii parteneri se întâlnesc la jumătatea drumului, ajung în situația de a accepta sau nu un compromis, îl consideră ca bază de cooperare ulterioară.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
9.4 ° C
9.4 °
8.6 °
66 %
1.3kmh
96 %
mar
14 °
mie
20 °
joi
13 °
vin
16 °
sâm
19 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

  Asta înseamnă să te pregătești bine pentru programul rabla.

EDITORIAL

Ați auzit ce isprăvi a mai comis Marcelașul cel Viteaz în ultimele zile? Ar cam trebui. Nu de alta, dar românilor le place să...

EPIGRAMA ZILEI

Un termen interesant: Poate fi mașină nouă, Numele unui savant Sau ...  instrument de spart ouă! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...