vineri, aprilie 19, 2024
AcasăLocal BTInovaţii interesante in 2018

Inovaţii interesante in 2018

Anul 2018 a adus o noua avalanşă de telefoane şi gadgeturi de ultimă generaţie, spre deliciul consumatorilor. Recunosc, sunt un devorator de smartphone-uri de ultimă generaţie şi un lucru e sigur: oferta este extrem de variată. De la veritabile birouri mobile şi până la jocuri ce au nevoie de un dispozitiv performant pentru a rula optim, de pe un telefon de genul celor prezentate mai jos puteţi face absolut orice: puteţi gestiona un server, puteţi vedea meciuri în timp real, vă puteţi distra cu jocuri şi vă puteţi delecta în compania unor cazinouri online legale romaneşti.

Din categoria smarthphone-urilor care au un raport calitate-preţ extraordinar, trebuie sa remarcam Xiaomi Mi Mix 2. Este un dispozitiv extraordinar, full HD, ce vine echipat cu Gorilla Glass 4 şi un procesor Snapdragon 835 pe 8 nuclee, 64 GB memorie internă şi 6 GB RAM. Testele de specialitate i-au acordat un punctaj extrem de generos şi pe bună dreptate. Ecranul are 16 milioane de culori, la o rezoluţie de 1080 x 2160 de pixeli, iar interfaăa este dată de noul MIUI 9.0. Camera este buna, iar carcasa telefonului este făcută din aluminiu, ceramică şi sticlă. Compania chineza Huawei a spart gura târgului cu cel mai nou model: Mate 20 si versiunea Mate 20 Pro.

Huawei are şi service în Bucureşti, dacă nu ştiaţi, aşa că în caz de nevoie puteţi sta liniştiţi. Rezoluţia acestui telefon este 2K+, are 8 nuclee pe procesor, 128 GB spaţiu de stocare şi 6 GB RAM. Vine dotat cu 4 camere, una de 40 mpx, una de 20 mpx şi două de 8 mpx, are Android 9 ca şi sistem de operare şi o funcţie de încărcare rapidă unică. Practic, telefonul se încarcă de la 0% la 70% în maxim 30 de minute. Performanţele uriaşe ale acestui dispozitiv se datorează celor doua procesoare Cortex A76 şi a unui Cortez A55, ce operează la frecvenţe diferite. Poze şi video la o calitate ireproşabilă, alaturi de o întreagă suită de facilităti şi caracteristici fac din acesta telefonul anului 2018 şi daca sunteţi curioşi, il puteţi vedea aici.

Ar trebui sa fim mândri, pentru ca avem inca un motiv: Prima maşina electrică din România – special creată pentru curse – va fi prezentată la Braşov. In 2019 va da startul unei competiţii consacrate. Intre 12 – 14 Octombrie s-a desfăşurat cursa dublă din Campionatul de Viteză Dunlop. In cadrul acestui turneu a fost prezentat un frumos bolid, construit pe o platformă de VW Golf GTI. O unitate electrică i-a inlocuit grupul motopropulsor, iar ideea îi aparţine pilotului Sorin Ghişoi, al echipei Cox E-Motorsport.

Acest motor electric dezvoltă 300 CP, are o autonomie de 50 KM în regim de concurs şi  scade costurile asociate unei competiţii sportive. Are o viteză maximă de 170 KM/H şi atinge suta în aproape 6 secunde. Motorul este răcit pe ulei iar bateria şi invertorul folosesc o răcire specială cu apă. Este un bolid ecologic, nu dăunează mediului, nu produce zgomotul infernal al unui motor clasic, iar bateria poate rezista pana la 5 ani şi motorul pana la 20!

Inca un accesoriu ce se asortează de minune cu dispozitivele prezentate mai sus sunt caştile audio de la Razer. Poartă numele de Razer Nari şi ce le face atât de speciale, mă intrebaţi? Faptul că pot reda un feedback haptic. Din gama Ultimate, aceste caşti sunt cu totul speciale şi nu doar prin prisma faptului că redau sunete extrem de clare, la o înaltă definiţie, ci pentru că oferă o experienţă imersivă în lumea jocurilor.

Caştile conţin un gel răcoritor în compartimentul pernelor ce se aşează pe urechi, pentru a mări confortul asociat perioadelor lungi de joc, de ascultat muzică sau de vizionat filme. Trebuie de asemenea menţionat că sunt fără fir şi vin în 3 variante de preţ: Ultimate, Nari si Essential. Ultimate este disponibilă la 200 EURO, Nari are un preţ de 150 EURO – dar nu are tehnologia HyperSense şi Essential este o cască fără fir, modelul de bază, ce vine cu un semnal audio de top. Nu vă expuneţi pentru un timp foarte îndelungat la sunete puternice, pentru ca e posibil să aveţi nevoie de o programare la ORL. Fie că vorbim de căşti de ultimă generaţie, telefoane smart sau motoare electrice adaptate curselor de mari viteze, trebuie să apreciem pasul accelerat al dezvoltării tehnologiilor.

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
9.5 ° C
10.5 °
9.4 °
74 %
4kmh
77 %
vin
8 °
sâm
15 °
Dum
10 °
lun
12 °
mar
15 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Doina Federovici, de la începutul primăverii, când încă nu știa că anunțase cu patru ani înainte că nu va candida decât pentru un mandat.

EDITORIAL

Idioțenia cu armata obligatorie este o temă foarte dragă atât românașilor de rând, cât și politicienilor, iar în ultima vreme discuțiile pe marginea subiectului...

EPIGRAMA ZILEI

Contrar zicalei consacrate Eu aș descrie-o în alt mod: Are picioare scurte, poate Dar sigur e ... miriapod!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...