six − 4 =

A password will be e-mailed to you.

Deschiderea oficială a noului Centru de Terapie Recuperatorie ”Steaua Speranței” Dorohoi a reprezintat o mare bucurie pentru întreaga echipă Star of Hope Romania. Cu această ocazie, toți cei prezenți la eveniment au vizitat Centrul și au cunoscut de aproape copiii și tinerii cu dizabilități care – prin curaj, ambiție și tenacitate – au depășit limitele impuse de dizabilitate devenind modele pentru comunitate. „Mulțumim tuturor celor care au suținut și continuă să sprijine copiii cu dizabilități și pe părinții acestora, pentru că numai împreună putem schimba în bine viaţa copiilor aflați în dificultate! Nu e deloc ușor, însă atunci când comunitatea înțelege cât de dramatică e situația atât a copiilor cu dizabilități căt și a părinților acestora rezultatele nu întârzie să apară”, a declarat Aurora Vatamaniuc, președinte executiv al Fundației Star of Hope Romania.

”Echipa Star of Hope Romania, inclusiv cea din din Dorohoi, nu cedează în fața obstacolelor chiar dacă sunt momente în care pare că nu există soluții. Nu suntem obișnuiți să renunțăm. Mulțumim tuturor celor implicați în proiectele Star of Hope Romania. Sunt foarte mândru de voi”, a dorit să precizeze Lennart Eriksson, președintele Star of Hope International (Suedia).

La eveniment au participat ing. Dorin Alexandrescu (Primar al Municiului Dorohoi), Lennart Eriksson (presedintele Organizației Star of Hope Internațional Suedia), Claynton Vojevodas (presedinte Star of Hope Brazilia), William Tixeira (Brazilia), Aurora Vatamaniuc (presedinte Star of Hope Romania), Doina Elena Federovici (Senator în Parlamentul României), Dorin Birta (vicepresedinte Consiliul Judetean Botoșan).

Dorin Alexandrescu (primar al municipiului Dorohoi) a ținut să specifice că ”în Dorohoi, Star of Hope Romania înseamnă speranță pentru copiii cu diverse dizabilități”.

Echipa Star of Hope Dorohoi a fost onorată și mulțumește pentru participarea la eveniment reprezentanților instițuțiilor locale care au ținut să fie alături de copii cu dizabilități și părinții acestora: Alexandru Colbu (director DGASPC Botosani), Anton Marius (Director APIA), Dr. Bogdan Anton (Director Spitalul Municipal Dorohoi), Radu Surdu (Director DAS Dorohoi), Ioan Butnaru (primar comuna Hiliseu Horia).

La deschiderea oficială a noului sediu al Centrului de Terapie ”Steaua Speranței” Dorohoi au fost prezenți, de asemenea, parteneri și colaboratori precum prof. Ionel Alina (Grădinița ”Stefan cel Mare si Sfânt”, prof . Bolohan Mihaela (Clubul Copiilor Dorohoi), prof. Butincu Doru (Școala Gimnazială Cornerstone), prof. Ignat Cristina (Seminarul Teologic Dorohoi).

În urmă cu 15 ani, Fundaţia Star of Hope Romania își începea activitatea și în Dorohoi, în slujba copiilor cu sindrom Down din municipiu și împrejurimi, luptând pentru recuperarea şi integrarea în societate a acestor copii.

Din anul 2006, Centrul “Steaua Sperantei” a funcţionat în sediul Gradiniţei Ştefan cel Mare şi Sfânt Dorohoi, spațiu pus la dispoziția de către partenerul nostru Primăria Municipiului Dorohoi.
Pentru că spațiul în care se desfășura activitatea de terapie recuperatorie devenise prea mic în comparația cu numărul (alarmant de) mare de copii cu diverse dizabilități care solicitau ajutorul, în 2017, Primăria Municipiului Dorohoi a răspuns din nou nevoilor Centrului Star of Hope Romania și a oferit, in mod gratuit, o clădire în care Centrul să-și deruleze activitățile, pe o perioada de 15 ani.

Parteneri – colaboratori: Asociatia „Neemia”, Asociatia „Lumina pentru copii”, Asociataia de parinti „Mereu Impreuna 2008”, Asociatia de parinti „Ne trebuie Speranta” Botosani, Asociatia de parinti „Steaua Sperantei” Suceava.

Sponsori pentru renovarea Centrului : Star of Hope International, Primaria Dorohoi, S.C.Doropad, S.C.Spicul, Restaurant Magica, Ioan Butnaru (primar Hiliseu – Horia, S.C. Miracom , Asociatia Neemia, Biserici si oameni cu inima pentru Romania din SUA, Robert Pricopie, Claudiu Popescu.

 

Apreciază calitatea articolului

EVALUAȚI ARTICOLUL -
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Încarc...