19 − eleven =

A password will be e-mailed to you.

Un nou accident cu o ambulanţă. O autosanitară aparţinând substaţiei de ambulanţă Nicolae Bolcescu a lovit sâmbătă seară o căprioară când mai avea câţiva kilometri pentru a ajunge la destonaţia. Echipajul medical venea la Botoşani cu un pacient, însă în pădurea de la Zăiceşti autospeciala a lovit o căprioară care a srit în mijlocul drumului. Pacientul care se afla în maşină nu a avut de suferit, însă autosanitara a fost uşor avariată în partea frontală. De altfel, ambulanţierul a apelat ulterior serviciul de urgenţă 112, pentru a raporta incidentul, iar după ce poliţiştii au ajuns la faţa locului pentru întocmirea unui proces verbal, echipajul a putut continua drumul spre spital.
Un incident în care o ambulanţă a lovit un animal a avut loc şi la sfârşitul lunii septmbrie, când o ambulanţă cu medic, care transporta un pacient la Iaşi, a fost complet distrusă în partea din faţă după ce a lovit o vacă ce a sărit în calea maşinii.
Din păcate, ambulanţele din Botoşani sunt tot mai des implicate în accidente rutiere grave în judeţul Botoşani. În luna ianuarie o femeie de 72 de ani din Săveni a fost izbită în plin de o autosanitară în misiune. Femeia a murit după câteva zeci de minute la spital. Un alt accident a fost la începutul lunii august a anului trecut, atunci când o autospecială de prim-ajutor de la SMURD, care transporta un pacient către Urgenţe, a fost izbită, pe Bulevardul Mihai Eminescu, la intersecţia cu strada Sucevei, de o maşină al cărei şofer nu i-a acordat prioritate, deşi avea semnalele luminoase şi acustice în funcţiune. Nici ambulanţa de Terapie Intensivă Mobilă (TIM) a SMURD nu a „scăpat” de astfel de incidente, autispeciala care mergea în regim de urgenţă la un caz izbind violent în partea laterală un autoturism care nu i-a acordat prioritate.
Nu mai departe de săptămâna trecută un alt echipaj al SMURD a fost acroşat de o şoferiţă de 70 de ani chiar în curtea Spitalului Judeţean, iar în luna iunie o ambulanţă a acroşat un bărbat de 71 de ani în apropeirea unei treceri de pietoni pe Bulevard.

Apreciază calitatea articolului

2 VOTURI - MEDIE: 1,50
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Încarc...