five × two =

O nouă parola a fost trimisă către email-ul tău.

Un bărbat din localitatea Copălău, aflat sub tratament psihiatric, a încercat să își pună capăt zilelor chiar cu pastilele care ar trebui sa îl faca bine. În vârstă de 28 de ani, acesta se afla de mai mult timp sub tratament pentru o afecțiune a sistemului nervos central, iar duminică seară a înghițit mai multe pastile. Norocul a făcut ca un membru al familiei să observe că lispesc mai multe blistere din medicament.

Bărbatul a fost adus la spital chiar de către membrii familiei, alertați de gestul acestuia. Tânărul a primit primul ajutor de la cadrele medicale, după care i s-a făcut lavaj gastric, pentru că acesta nu a putut să precizeze exact căte pastile a înghițit. Ulterior, după ce a fost stabilizat, a fost transferat la Psihiatrie.

Potrivit prospectului, la pacienţii trataţi cu astfel medicamente s-au raportat ideaţie suicidară şi comportament suicidar. “Mecanismul care a determinat apariţia acestui risc nu este cunoscut iar datele disponibile nu exclud ca excipientul principal al medicamentului să prezinte un risc crescut de apariţie a ideaţiei suicidare şi comportamentului suicidar”, a precizat un medic specialist psihiatru.

Din acest motiv, pacienţii trebuie monitorizaţi în scopul identificării semnelor de ideaţie suicidară şi comportament suicidar şi trebuie avută în vedere iniţierea unui tratament adecvat. Pacienţilor (şi îngrijitorilor acestora) trebuie să li se recomande să ceară sfatul medicului în cazul apariţiei semnelor de ideaţie suicidară şi comportament suicidar.

De altfel, medicii spun că tot mai multe cazuri de pacienți neobservați corespunzător recurg la astfel de gesturi și ajung la urgențe.

se încarcă...

Apreciază calitatea articolului

2 VOTURI - MEDIE: 5,00
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Se încarcă...