18 − twelve =

A password will be e-mailed to you.

De câte ori am vazut situații în care un make-up perfect s-a transformat într-un dezastru tocmai din cazua aplicării nereușite a fondului de ten?!

Dincolo de rolul principal al unui fond de ten de a acoperi micile sau marile imperfecțiuni (de la riduri, la coșuri, alunițe nedorite sau semne din naștere) , fondul de ten trebuie să fie cât mai puțin vizibil. E necesar ca el să uniformizeze fața, să îi dea un aspect plăcut care în același timp să lase pielea să respire.

De fapt, tocmai acest lucru ar trebui evitat, aspectul de mască. Nu ne aplicăm o mască pe față a cărei textură și culoare diferă foarte mult de pielea noastră naturală. Fondul de ten potrivit trebuie să se integreze perfect în peisaj și să aibă nuanțe cât mai asemănătoare cu tenul noastru.

De la alegerea nuanței, până la textură și tehnica pe care o folosim pentru a ne aplica fondul de ten, toate sunt impetuos necesare pentru un machiaj fresh și o înfățișare naturală și relaxată.

Un fond de ten ales greșit ne poate îmbătrâni tenul. Daca avem probleme cu acneea, un produs de proastă calitate ne poate dăuna grav sănătății oprindu-ne porii din a mai respira și aducând numai mizerii ce se depun pe fața noastră.

Tot fondul de ten nepotrivit se face vinovat și de aspectul lucios al feței noastre, de nivelul scăzut de acoperire. Atunci când vorbim de utilizarea corespunzătoare a unui fond de ten, gradul de acoperire este esențial.

Site-ul Fii in formă  ne recomandă să achiziționăm un produs de calitate, foarte concentrat,  cu un grad de acoperire mare, decât să luăm tot ceea ce există pe piață în materie de fond de ten chiar dacă nu se pliază pe nevoile noastre.

Gama fondurilor de ten este cât se poate de variată existând produse  pentru toate vârstele și toate tipurile de ten.

Fondul de ten fluid este utilizat cu preponderență de persoanele cu ten matur, cele care au deja riduri, dar și de cele cu ten mixt.

Fondul de ten compact este recomandat celor care au un ten gras deoarece acesta conține și pudră ce ajută la fixarea fondul de ten și la absorția sebumului.

În vreme ce fondul de ten compact este destinat persoanelor cu ten gras, cel de tip cremă este pentru persoanele cu ten uscat având în compoziție o serie de substanțe hidratante ce redau feței un aspect natural și sănătos.

Fondul de ten reprezintă baza oricarui tip de machiaj sau a unei dispoziții bune. Este bine știut că dacă arăți bine, te simți bine și acest lucru este foarte important în viața noastră de zi cu zi.

Există multe aspecte ce nu trebuie trecute cu vederea atunci când utilizăm un fond de ten. De la alegerea lui și până la modul în care îl aplicăm. Nimic nu trebuie lăsat la voia întâmplării întrucât un produs ales prost sau aplicat greșit ne poate ruina întregul machiaj sau ne poate face să părem că purtăm o mască.

Așadar, un fond de ten este o decizie seriosă ce trebuie luată pe considerente serioase și este de preferat să avem câteva minime noțiuni despre acesta atunc când pornim în căutarea lui.

Apreciază calitatea articolului

1 VOTURI - MEDIE: 5,00
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Încarc...