12 − ten =

A password will be e-mailed to you.

Aproape jumătate dintre locuitorii satului Buzieni din comuna Băluşeni au ajuns să fie izolaţi din cauza noroiului. Potrivit localnicilor, un drum de aproximativ cinci kilometri a devenit impracticabil. „Satul este împărţit în deal şi vale şi partea din vale este practic izolată. Noi avem drumul principal pe care teoretic ar trebuie să circule microbuzele, ar intra prin Zăiceşti şi ar veni până la noi. Microbuzele nu circulă, vin până la jumătatea Zăiceştiului, sau până la şosea. Copiii navetişti trebuie să meargă cu ciubote prin noroi, ca să ajungă la şosea, cam doi – trei kilometri, în funcţie de zona unde locuiesc”, a declarat Ancuţa Iftime.

În zonă s-au făcut lucrări de extindere a reţelei de apă şi canalizare. „Lucrările sunt înaintate şi puteau să pună piatră de zece ori până acum, pentru ca noi să putem circula”, a explicat femeia.

Aceasta a adăugat că a cerut sprijinul autorităţilor, dar i s-a răspuns în bătaie de joc, edilii explicând că nu le pot oferi autostradă de pe o zi pe alta. „Dacă, ferească Dumnezeu se întâmplă ceva, nu poate să ajungă la noi nici Salvarea, nici Pompierii”, a mai afirmat Ancuţa Iftime.

Oamenii sunt revoltaţi, mai ales în contextul în care satul este la doar 12 kilometri de Botoşani.

Întrebat care este situaţia, Neculai Stratulat, primarul comunei, a răspuns pe un ton iritat că în zonă se lucrează şi că atunci „când se va termina lucrarea, se va termina şi cu noroiul”. „Acolo drumul este închis circulaţiei publice pentru că se lucrează şi cu asta basta, doar nu putem să facem şi circulaţie şi lucrare de apă şi canal. Lucrarea este prevăzută în contract pe trei ani şi se dă parţial, cum se termină un tronson. Sperăm că lunea viitoare acel tronson să fie redat circulaţiei. Va fi pusă piatră pentru a fi cât de cât practicabil drumul şi după aceea, când se va încheia în totalitate lucrarea, se va readuce drumul la starea iniţială”, a spus primarul.

Acesta a negat că le-ar fi spus oamenilor de autostradă, adăugând că „oamenii între dânşii vorbesc ce vor ei”. „Eu am vorbit cu oamenii, le-am explicat, au înţeles. Sunt două cucoane acolo cărora le este greu să meargă 500 de metri pe jos până la o staţie. Dacă le faci apă – canal nu e bun, dacă nu le faci, nu e bun”, a mai spus primarul comunei.

Apreciază calitatea articolului

7 VOTURI - MEDIE: 4,57
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Încarc...