joi, aprilie 18, 2024
AcasăLocal BTLiga I: Topul favoritelor la trofeu după primele 15 runde (P)

Liga I: Topul favoritelor la trofeu după primele 15 runde (P)

Liga I: Topul favoritelor la trofeu după primele 15 runde

 

Cu 6 etape înainte de pauza de iarnă, situația în Liga I se află sub semnul echilibrului, iar acest lucru este cât se poate de benefic pentru calitatea partidelor. Doar 5 puncte despart locul 1 de locul 5, în timp ce distanța dintre ultima poziție de play-off  (locul 6) și penultimul loc (13) este tot de 5 puncte.

Pe site-urile unde putem găsi cele mai bune oferte la pariuri pentru Liga 1, topul favoritelor nu a suferit schimbări majore față de startul competiției.

În ciuda faptului că a câștigat doar de 2 ori în ultimele 5 etape, gruparea bucureșteană FCSB rămâne principala favorită la titlu în acest sezon, patronul echipei anunțând transferuri importante în această iarnă. Potrivit unui material publicat pe telekomsport.ro, se pare că Gigi Becali ar fi dispus să plătească în jur de 2.5 milioane de dolari pentru a aduce 2 dintre cei mai buni jucători ai clubului Viitorul Constanța: atacantul Denis Drăguș și fundașul Tudor Băluță, ambii în vârstă de 19 ani. De pe digisport.ro aflăm ca Andrei Ivan si Dorin Rotariu ar fi alte două nume dorite de Becali, așa că fanii echipei au toate motivele să fie liniștiți. Cu 28 de puncte acumulate în primele 15 etape, FCSB ocupă poziția secundă în clasament, la doar 2 puncte distanță de liderul CFR Cluj. Steliștii nu au mai câștigat titlul din 2015, clasându-se pe locul 5 în 2016 și pe 2 în 2017 și 2018.

Pe locul 2 în topul favoritelor (cu o cotă aproape identică cu FCSB), dar pe 1 în clasamentul Ligii I, se află campioana en-titre CFR Cluj, cu 30 de puncte. Rămăși fără Dan Petrescu, antrenorul care i-a dus spre titlu în sezonul trecut, ardelenii au avut un start de sezon cât se poate de prost. Deși au câștigat SupercupaRomâniei în fața Craiovei cu noul antrenor Edi Iordănescu la cârmă, acesta a stat pe bancă doar 3 meciuri, fiind înlocuit cu Toni Conceicao. Din păcate, feroviarii nu au reușit să treacă de Malmo în drumul către grupele Ligii Campionilor, iar dacă acest lucru era oarecum previzibil, nimeni nu se aștepta cu adevărat ca CFR să se împiedice de luxemburghezii de la Dudelange în Europa League. Totuși, Dudelange a câștigat ambele manșe, clujenii putându-se astfel concentra nestingheriți asupra campionatului intern.

Aflată pe 3 la finalul sezonului trecut, Craiova ocupă din nou poziția a 3-a în Liga I, fiind pe 3 și în topul favoritelor la trofeu, atât în prezent, cât și înainte de startul sezonului. Atuurile oltenilor sunt continuitatea, exprimarea exuberantă din teren și noul stadion, mai mereu plin cu suporteri fantastici.

La egalitate de puncte cu Craiova, Viitorul lui Hagi este pe 4 în clasament dar și în topul favoritelor, însă e greu de crezut că va putea emite pretenții la titlu dacă va transfera în iarnă 2 dintre cei mai buni jucători din lot.

Locurile 5-6 în topul favoritelor sunt ocupate, ca și în clasamentul intern, de Astra Giurgiu și Gaz Metan Mediaș. Deși au aceeași cotă la pariuri (51.00), situația este destul de diferită în Liga I, acolo unde Astra a pierdut de 4 ori în ultimele 5 etape iar Gazul o singură dată, pe propriul teren contra lui FC Botoșani. Astfel, Mediaș este pe 5, la 5 puncte distanță de giurgiuveni și la doar 5 puncte de prima clasată. Despre Astra Giurgiu ar mai fi totuși de adăugat faptul că are un nou antrenor, Costel Enache (fostul tehnician al lui FC Botoșani) fiind numele celui ales în urma demiterii lui Gigi Mulțescu.

 

 

 

 

 

 

 

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
6.5 ° C
6.7 °
4.9 °
96 %
2.7kmh
100 %
joi
6 °
vin
11 °
sâm
15 °
Dum
14 °
lun
13 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Senatorul Trufin arată pe unde se poate ieși cel mai rapid din județ. Nu acum, în viitor, evident.

EDITORIAL

Ca la fiecare patru ani, înainte de începerea cursei electorale, stâlpii electrici ai județelor, în special cei din orașe, s-au umplut cu postere cu...

EPIGRAMA ZILEI

Găina bătrână Face ciorba bună, Puica tinerea Face ce vrea ea!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...