Uniţi în credinţă. Sute de botoşăneni la hramul Bisericii „Sfânta Ecaterina” (video)

0
bty

Sute de botoşăneni au participat astăzi la slujba hramului oficiată în Biserica „Sfânta Ecaterina”, aflată în cartierul ANL Bucovina. Slujba a fost oficiată de preoţii Liviu Ilie Florariu şi Vasile Burlacu.

Cum biserica a fost neîncăpătoare, mulţi botoşăneni au ascultat slujba stând afară, lângă biserică.

Botoşănenii de toate vârstele prezenţi la slujbă şi-au unit glasurile în rugăciuni şi cântări, momentele în care s-au rostit „Crezul” şi „Tatăl Nostru” fiind cu adevărat înălţătoare.

În cuvântul de învăţătură, preotul Vasile Burlacu s-a referit la tânărul care respecta sfintele porunci, dar care nu a renunţat la avere în schimbul vieţii veşnice. Preotul a vorbit apoi despre viaţa Sfintei Muceniţe Ecaterina, care, deşi făcea parte dintr-o familie înstărită, a ales credinţa.

„Sunt unii care și-au dat viața pentru a mărturisi pe Dumnezeu. Iată și Sfânta Muceniță Ecaterina și-a dat viața pământească, cu tot ce avea ea, pentru viața veșnică. Acum suntem liberi, încă liberi, să putem veni la biserică, să ne închinăm, să mărturisim credinţa. Dar Mântuitorul Hristos ne avertizează că va veni o vreme când şi asupra noastră, a copiilor noştri, a urmaşilor noştri vor veni vremuri grele. Noi acum suntem favoriţi că venim la sfânta biserică, putem mărturisi credinţa, purta cruce la gât, să ne închinăm, să facem biserici, aşa şi cum dumneavoastră aici aţi ridicat o biserică frumoasă. Dar vor veni vremuri şi începutul acelor vremuri se vede şi se simte, încetul cu încetul va veni prigoana asupra credinţei.  Noi, copiii noştri, urmaşii noştri să fim pregătiţi pentru aceste vremuri grele şi să-l mărturisim pe Mântuitorul Hristos după modelul Sfintei Muceniţe Ecaterina. Bunul Dumnezeu să primească rugăciunile noastre şi să ne binecuvinteze pe toţi. Amin”, a spus, printre altele, preotul Vasile Burlacu.

În finalul slujbei, zeci de copii şi adulţi au primit Sfânta Împărtăşanie.

„De am avea măcar două dintre calitățile Sfintei Mari Mucenițe Ecaterina și anume înțelepciunea și răbdarea. Știm prea bine că a fost înțeleaptă și a avut răbdare, pentru că a răbdat tot felul de schingiuri și chinuri. Așadar, dacă vom avea înțelepciune să facem ceea ce este plăcut lui Dumnezeu și vom avea răbdare cu noi înșine, cu cel de lângă noi, cu cei apropiați nouă, să avem răbdare și spor în rugăciune, cu toate cele bineplăcute lui Dumnezeu, atunci cu adevărat vom putea dobândi împărăția lui Dumnezeu. S-o avem pururi în rugăciunea noastră pe Sfânta Mare Muceniţă Ecaterina”, a afirmat preotul paroh Liviu Ilie Florariu.

Potrivit tradiţiei, după slujbă s-au împărţit bucate tradiţionale.

bdr
bdr
bdr
bty
bty
bty
Deja ai votat!
se încarcă...