2 × 2 =

O nouă parola a fost trimisă către email-ul tău.

Sute de botoşăneni au participat ieri la slujba oficiată, cu prilejul hramului, la Mănăstirea Popăuţi, de ÎPS Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, alături de un sobor de preoţi şi diaconi. Cum biserica a fost neîncăpătoare, mulţi credincioşi au stat în curtea mănăstirii.

ÎPS Teofan, în cuvântul de învăţătură, a vorbit despre biruinţa prin credinţă şi despre Sfântul Ierarh Nicolae „mare mărturisitor al dreptei credinţe, învăţător al înfrânării şi chip al blândeţii”. „Prin botez, prin gândul cel mai înainte de veacuri al lui Dumnezeu, prin părtăşia noastră la dreapta credinţă, prin calitatea noastră de mădulare ale bisericii drept slăvitoare, suntem chemaţi şi destinaţi, iubiţi credincioşi, de a obţine această preaslăvită biruinţă pe care ne-a dat-o Dumnezeu prin Fiul Său şi pe care o dobândeşte cel care este născut din Dumnezeu, cel care crede că Iisus Hristos este Fiul lui Dumnezeu”, a afirmat, printre altele, ÎPS Teofan.

Mitropolitul Moldovei s-a referit în continuare la problemele cu care se confruntă românii, în special cel care trăiesc în acest colţ de ţară. „Biruinţa noastră, a românilor, a celor care locuim în această zonă, definită în general prin mai multă sărăcie, decât în alte zone ale ţării şi ale lumii este cea de care au amintit Sfântul Pavel şi Sfântul Ioan, biruinţa cea întru Dumnezeu, care nu se poate măsura ca importanţă, ca adâncime, ca durabilitate cu nicio altă biruinţă”, a mai afirmat ÎPS Teofan.

În finalul slujbei, au fost împărţite bucate tradiţionale din partea obştii mănăstirii.

bty

bdr

bdr

bty

bdr

se încarcă...

Apreciază calitatea articolului

1 VOTURI - MEDIE: 5,00
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Încarc...